Kvartet deler førstepladsen i US Open i golf

Golfspilleren Jason Day, der fredag kollapsede på banen, er nu med helt fremme i US Open.

Jason Day (t.v) deler førstepladsen i US Open. (Foto: AP)
Jason Day (t.v) deler førstepladsen i US Open. (Foto: AP)

Der er trængsel i toppen inden søndagens sidste runde af US Open i golf.

Fire spillere deler førstepladsen i fire slag under par - Jason Day fra Australien, Branden Grace fra Sydafrika samt de to amerikanere Dustin Johnson og dette års vinder af US Masters, Jordan Spieth.

Jason Day kom gennem de 18 huller i to slag under par og var tilsyneladende ikke mærket af fredagens ubehagelige hændelse, da han fik et ildebefindende og faldt sammen på 18. hul.

Det lykkedes ham at færdigspille hullet, og nu er han i betragtning til den samlede sejr. I så fald vil det være den 27-årige Days første triumf i en af de fire majorturneringer.

Både i 2011 og 2013 sluttede han på andenpladsen i US Open, og han har også været tæt på at vinde US Masters.

Den 21-årige Jordan Spieth spillede en ujævn tredje runde med fem bogeys og fire birdies, mens Dustin Johnson og Branden Grace gik banen i par - 70 slag.

Svenske Henrik Stenson ligger på en delt 9.-plads inden de sidste 18 huller. Han er sammenlagt et slag over par efter en runde på 72.

Rory McIlroy, der fører verdensranglisten, er fire slag over par og får svært ved at gentage sin hidtil eneste sejr i US Open i 2011.

Amerikaneren Phil Mickelson, som er blandt publikumsfavoritterne og har seks andenpladser i US Open, må indstille sig på, at det heller ikke bliver i år, at han stryger helt til tops. Mickelson er 14 slag efter de fire førende.

Sidste års vinder, tyskeren Martin Kaymer, røg i år ud efter de to første runder sammen med blandt andre de to danske deltagere, Sebastian Cappelen og Lucas Bjerregaard.

0 kommentarer
Vis kommentarer