Million-gevinst udbetalt til forkert person

En gevinst svarende til 1.005.201 kroner er røget ind på en forkert konto, fordi to personer hedder det samme

Han sluttede som nummer 12 i den store Major-turnering British Open i juli, men den engelske golfspiller Tommy Fleetwood modtog slet ikke den million kroner, som præstationen indbragte.

I stedet måtte en amerikaner med samme navn lige kigge en ekstra gang på sin konto, da den pludselig viste, at der var tikket 154.480 dollars ind på kontoen.

Det foregår normalt helt automatisk, når organisationerne bag turneringerne udbetaler præmiepenge, men her gik det galt.

- Det var en skrivefejl, og vi undskylder for de problemer, det har givet for begge parter, lyder det i en melding fra Europatouren ifølge The Guardian.

Den 'rigtige' Tommy Fleetwood. Foto: AP
Den 'rigtige' Tommy Fleetwood. Foto: AP

Tennis Drømmen blev til virkelighed: Selv eks-kæresten er glad!

Daniel Agger savner fodbolden, men har nok at se til. Foto: Jens Dresling/ritzau/ Sport og Spil Et år som fodboldpensionist: Her er Daniel Aggers nye liv

Fransk fodbold Pinlig afsløring: Neymar fik millioner for indrømmelse

Den rigtige modtager af pengene er 27 år og fra Southport og har vundet fire turneringer på Europatouren og har også en andenplads fra US Open på sit cv.

Den amerikanske Tommy Fleetwood er 59 år og golftræner, og det var hans kollega Greg Thorner, der postede den sjove historier på sociale medier.

- Han kiggede på sin konto på telefonen, og så råbte han: 'Av, for den. Jeg har lige fået 154.000 dollars ind på min konto!, siger Thorner til The Guardian.

- Han fik fat i sin bank straks, og de vidste ikke, hvad de skulle sige. Her gik det op for mig, at det måtte være til den anden Tommy Fleetwood, og jeg kunne så regne ud, at det var hans gevinst fra The Open, siger Thorner.

- Der må være sket det, at han tidligere har spillet på Challenge Touren, og så må de stadig have haft hans detaljer gemt i systemet. I det mindste kan han sige, at han har vundet en million kroner i The Open, griner Thorner.

Italiensk fodbold Kopierer Cristiano: - De dræber mig, hvis jeg siger sandheden!

Mens sikkert godt bruges af den falske Tommy Fleetwood, så har den rigtige golfstjerne tilsyneladende nok af penge.

- Jeg ved helt ærligt ingenting om det. Jeg ville ikke engang vide, om jeg er blevet betalt eller ej, for jeg kigger ikke efter, siger Fleetwood.

- Det ser meget ægte ud, og jeg er sikker på, at folkene bag er kede af det. Det er en sjov historie, siger Fleetwood.

Også danske Thorbjørn Olesen sluttede på 12. pladsen i British Open, og der er ingen meldinger om, at han ikke har modtaget sin 1.005.201 kroner, som med den aktuelle kurs er belønningen for præstationen.

Men går du selv rundt og også hedder Thorbjørn Olesen, så bør du måske lige tjekke, om pengene er gået ind på din konto ved en fejl...

Golf Seer-tip fratog hende turneringssejren: Her bryder hun grædende sammen

Niall Horan og Rory McIlroy var i sidste uge på golfbanen sammen - nu skal de synge (Foto: AP) Golf McIlroy vælger sangen: Skal synge i boyband

Privatfoto Sport og Spil Fra kollaps til superkrop: Sådan smed han 12 kg på tre måneder

17 kommentarer
Vis kommentarer