Olympisk golfmester får en attraktiv sidegevinst

Sommerens guldvindere i golfturneringen ved OL i Rio er sikret adgang til alle majorturneringer i 2017

Australske Adam Scott har ikke været begejstret for udsigten til at skulle spille OL. Det har måske ændret sig nu, hvor præmiepuljen er blevet større. (Foto: AP)
Australske Adam Scott har ikke været begejstret for udsigten til at skulle spille OL. Det har måske ændret sig nu, hvor præmiepuljen er blevet større. (Foto: AP)

Vinderen af golfturneringen ved sommerens OL i Rio de Janeiro kan ikke blot se frem til hæder på sejrsskamlen og en fin guldmedalje til samlingen.

Den olympiske mester for både mænd og kvinder kan også glæde sig over en garanteret adgangsbillet til samtlige major-turneringer i 2017.

Den attraktive sidegevinst er blevet offentliggjort i forbindelse med årets første major, US Masters, der begynder senere på ugen i Augusta i delstaten Georgia.

Golf er på OL-programmet for første gang i 112 år, og den mulighed skal udnyttes, mener chefen for US Masters, Billy Payne, og hans kolleger i spidsen for sportens mest prestigefyldte turneringer.

- Golfsportens synlighed bliver voldsomt forøget på den globale platform, som OL kan tilbyde, siger Billy Payne ifølge nyhedsbureauet AFP.

Thorbjørn Olesen ses her under forrige års Made in Denmark-turnering. (Foto: René Schütze) Golf Dansk golfstjerne tæt på kæmpe skalp

Med den garanterede majorbillet håber de at give OL-golfen lidt tiltrængt medvind og gøre deltagelse i Rio attraktiv for store navne, der ikke alle har været lige begejstrede for udsigten til at spille OL midt i et hektisk sommerprogram.

Australieren Adam Scott har været blandt de hårdeste kritikere af beslutningen om at genindlemme golf i OL-programmet.

Har har slået fast, at professionelle golfspillere primært sigter efter major-sejre, mens olympiske medaljer aldrig har været en del af drømmen.

- Om jeg kan vinde en olympisk medalje eller ej, kommer ikke til at tegne et billede af min karriere eller ændre mit syn på den. Det er ikke noget, jeg har haft ambitioner om, og det tror jeg ikke, jeg nogensinde får, sagde Scott sidste år.

Golfturneringen ved OL afvikles 11. til 14. august og får deltagelse af 60 spillere hos både mænd og kvinder.

Se også: Sygdom forsinker golf-afgørelse for frustreret Lars Larsen

Wozniacki og McIlroy til par-tre-turneringen op til US Masters 2013 - den slags vil McIlroy droppe i år (Foto: AP) Golf Dropper Wozniacki-stunt: For distraherende

0 kommentarer
Vis kommentarer