Ophæver udelukkelse af Olesen

Thorbjørn Olesen må igen spille turneringer på European Tour, som har ophævet hans karantæne

Thorbjørn Olesen fik i sidste uge lov til at deltage i invitationsturneringen Jyske Bank Danish PGA Championship, selvom han var udelukket fra European Tour og PGA Tour. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Thorbjørn Olesen fik i sidste uge lov til at deltage i invitationsturneringen Jyske Bank Danish PGA Championship, selvom han var udelukket fra European Tour og PGA Tour. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

European Tour ophæver udelukkelsen af golfspilleren Thorbjørn Olesen med øjeblikkelig virkning.

Det skriver European Tour i en pressemeddelelse.

Golfspilleren har været udelukket fra at deltage i golfturneringer, efter at han i juli sidste år blev anholdt efter en flyvetur fra Nashville til London og siden sigtet for tre forskellige forhold.

Han nægter sig skyldig i alle tre.

European Tour har indtil nu fastholdt, at Olesen ville være udelukket, så længe hans sag kørte i det britiske retssystem.

Retssagen skulle være begyndt 11. maj, men blev udskudt på grund af coronaudbruddet. I stedet er den foreløbig sat til december 2021.

- På grund af den omfattende og hidtil usete forsinkelse i sagen er European Tour kommet frem til, at udelukkelsen skal ophæves med øjeblikkelig virkning, skriver golfarrangøren.

- Dermed kan han spille, mens hans sag fortsætter. Beslutningen vil blive genovervejet, når sagen er afgjort, men så længe sagen er i gang, vil European Tour ikke kommentere yderligere.

Efter at have været udelukket i næsten et år er Thorbjørn Olesen glad for, at han nu igen kan dyste med de øvrige golfspillere om prestige og penge.

- Selv om min lejr og jeg i begyndelsen var enig i, at jeg ikke skulle deltage i turneringer, så længe sagen var i gang, er jeg naturligvis glad for, at European Tour giver mig tilladelse til at fortsætte karrieren oven på den lange udsættelse af min retssag.

- Sagen kører stadig, så jeg vil ikke kommentere den yderligere, siger danskeren i pressemeddelelsen.

European Tour har været sat på pause siden marts på grund af coronakrisen. Planen er at vende tilbage med turneringen Betfred British Masters i det nordøstlige England 22. til 25. juli.

30-årige Olesen fik i sidste uge lov til at deltage i invitationsturneringen Jyske Bank Danish PGA Championship i Himmerland. Her sluttede han på en delt syvendeplads.

Selv om han har været udelukket i 11 måneder, er han stadig den næstbedst placerede dansker på verdensranglisten som nummer 166. Kun Lucas Bjerregaard på 130.-pladsen er højere rangeret.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.