Rory McIlroy vinder rekordpræmie

Sejren i FedEx Cup indbringer McIlroy den største pengepræmie i golfhistorien

Rory McIlroy jubler over sejren i sæsonfinalen på PGA Tour, Tour Championship. Foto. AFP
Rory McIlroy jubler over sejren i sæsonfinalen på PGA Tour, Tour Championship. Foto. AFP

Rory McIlroy vinder sæsonfinalen på PGA Tour, Tour Championship, og dermed hele den sæsonlange turnering FedEx Cup søndag.

Sejren indbringer McIlroy den største pengepræmie i golfhistorien på 15 millioner dollar, svarende til 100 millioner kroner.

McIlroy gik sidste runde på East Lake i Atlanta i fire slag under par og endte i 18 slag under par med fire slag ned til amerikanske Xander Schauffele.

Et nyt system i år gjorde, at vinderen af sæsonfinalen, Tour Championship, også ville være vinderen af den sæsonlange turnering, FedEx Cup.

De bedste 30 spillere i løbet af hele sæsonen på PGA Tour var kvalificeret til sæsonfinalen. Alt efter, hvor godt spillerne havde klaret sig i løbet af sæsonen, desto færre slag havde spillerne brugt fra start i den sidste turnering.

Foto: Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
Foto: Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
 

For eksempel begyndte Justin Thomas, der var førende i FedEx Cup-stillingen inden Tour Championship, i ti slag under par. Mens McIlroy begyndte i fem slag under par som femtebedst.

Justin Thomas sluttede fem slag efter McIlroy efter de fire runder.

Det er anden gang i karrieren, at McIlroy vinder FedEx Cup.

Ved 18. og sidste hul bar tilskuerne McIlroy frem med tilråbene: 'McIlroy, McIlroy'.

Det var en stor kontrast for nordireren i forhold til sidste år, hvor han på sidste hul måtte gå med den senere vinder, Tiger Woods, der dengang blev tiljublet på samme facon.

- Det var ret fedt. Jeg må indrømme, at jeg ikke nød den gåtur sidste år. Jeg gav aldrig Tiger (Woods, red.) kamp til stregen.

- Det er utroligt, hvor anderledes det kan være i år, siger McIlroy.

8 kommentarer
Vis kommentarer