Ryder Cup-udnævnelse koster Thomas Bjørn privatliv

Den danske golfspiller Thomas Bjørn må leve med, at han nu bliver genkendt mere på gaden de næste 20 måneder.

Golfspilleren Thomas Bjørn har gennem hele karrieren lagt vægt på at værne om sit privatliv, og der går lang tid mellem hans interviews uden for konkurrence.

Den begrænsede medietid har været med til at sikre, at han mange steder kan gå i ubemærkethed på gaden, men med udnævnelsen som europæisk Ryder Cup-kaptajn bliver det sværere.

Det har Thomas Bjørn allerede bemærket.

- Efter udnævnelsen kan jeg da sige, at der er lidt flere mennesker, som genkender én, når man går ned ad gaden i Storbritannien, end der var før, fortæller den 45-årige silkeborgenser.

- De kendte måske også én før, men nu har de mere et ansigt på det.

Med 20 måneder til Ryder Cup kan Thomas Bjørn se frem til godt halvandet år, hvor han formentlig må give mere og mere afkald på hverdagsanonymiteten.

Det er dog et aspekt af kaptajnrollen, som danskeren har gjort sig klart, at han må leve med, selv om det er svært.

- Det bliver overvældende for mig at sidde i den situation. Jeg kan godt lide at være en privatperson, siger danskeren, der siden 1996 har hentet 15 sejre på European Tour.

- Når jeg er i golfverdenen, så har jeg ikke nogen problemer med det, der kommer med det, men når jeg går ned ad gaden, så vil jeg gerne være mig selv. Det slipper jeg nok ikke afsted med de næste 20 måneder. Men det er okay.

Ryder Cup spilles fra 28. til 30. september 2018 i Frankrig.

USA vandt trofæet i 2016 efter tre europæiske sejre på stribe.

Den danske golfstjerne Søren Kjeldsen kritiserer OL i golf. Formattet skal ændres, hvis turnering skal få succes, mener han. Foto: All Over Press. Golf Dansk golfstjerne svinger jernet: Lav om på reglerne!

Udsigten til måske at spille Ryder Cup under Kaptajn Bjørn tænder både Olesen og Kjeldsen. Foto: AP Golf Hylder Kaptajn Bjørn: Ren verdensklasse

2 kommentarer
Vis kommentarer