Se stor dansk golf-triumf - vinder 2,5 mio. kroner

Lucas Bjerregaard tog sejren i Portugal Masters efter en forrygende søndag, hvor han afviste konkurrenterne

Golfspilleren Lucas Bjerregaard vandt søndag sin første individuelle titel på European Tour med en sejr i Portugal Masters.

Den 26-årige dansker erobrede førstepladsen i Vilamoura lørdag og fuldbyrdede triumfen på søndagens afsluttende runde.

Bjerregaard kan med sejren rejse hjem med en præmiecheck på små 2,5 millioner kroner. Samtidig er han nu sikker på at være en del af European Tour-feltet i 2018.

Det er 35. gang, at en turnering på Europas fornemmeste Tour ender med en dansk sejr.

Den seneste danske sejr faldt i foråret i holdturneringen Golf Sixes, hvor Bjerregaard tog sejren sammen med landsmanden Thorbjørn Olesen. De øvrige 34 titler er individuelle.

- Det var en af mine bedste runder nogensinde. Ikke så meget, at jeg gik en runde i seks under par. Det har jeg gjort før. Men jeg tænker på de slag, jeg præsterede under stort pres, siger Lucas Bjerregaard til European Tours hjemmeside.

- To af slagene på hul 17 er nogle af de bedste, jeg har slået i lang tid, konstaterer danskeren, der gik offensivt til værks på vej mod sin første individuelle European Tour-titel.

- Jeg følte, at det var min tur til at gå ud og tage den - og ikke vente på, at det blev foræret til mig, siger han.

Da ugen gik i gang var Lucas Bjerregaard i stor fare for at miste sit adgangskort til European Tour i næste sæson.

Nu er han ikke alene 2,5 millioner kroner rigere. Samtidig er han sikret en plads på Touren i 2018.

- Det føles virkelig godt. Det har helt sikkert ikke været det år, jeg havde håbet på.

- For at være ærligt så har det været hårdt, så det var dejligt at kæmpe med i toppen igen. Og at komme ud som vinder gør følelsen endnu bedre, siger Bjerregaard.

Danskeren indledte søndagen på førstepladsen, og han fik en fremragende start på fjerde runde med tre birdies på de fem første huller.

- Jeg følte mig ret sikker. Min kæreste spurgte mig i morges, om jeg var nervøs. Jeg svarede hende, at jeg har den her - måske mere for at berolige hende end noget som helst andet.

- Jeg har befundet mig i samme position et par gange førhen, så det føles virkelig godt endelig at få min første sejr, siger danskeren.

Lucas Bjerregaard sluttede Portugal Masters 20 slag under par - fire slag bedre end skotske Marc Warren.

I maj vandt Bjerregaard holdturneringen Golf Sixes sammen med Thorbjørn Olesen.

Lucas Bjerregaard kæmpede primært for at holde sydafrikaneren George Coetzee og Graeme Storm fra England bag sig på søndagens afsluttende runde i Portugal.

Nordjyden indledte finalerunden med et forspring på et slag til Coetzee og tre til Storm. En fremragende dansk start med tre birdies på de fem første huller gav Bjerregaard lidt luft.

Problemerne dukkede op undervejs, og da Lucas Bjerregaard på niende hul lavede en bogey, var Graeme Storm pludselig kun to slag efter den førende dansker.

Lucas Bjerregaard svarede efterfølgende igen med birdies på de to næste huller.

Afstanden til en stabilt spillende George Coetzee blev også snævret ind til to slag, da danskeren på hul 14 lavede dagens anden bogey.

Endnu en gang fulgte Bjerregaard op med en birdie - på hul 15 - så nordjyden havde et forspring på tre slag til Coetzee før de tre sidste huller.

Hen imod afslutningen fik skotske Marc Warren med en eagle på hul 17 nærmet sig Lucas Bjerregaard, der dog fortsat havde et komfortabelt hul på to slag til Warren.

Skotten dummede sig dog til sidst med en bogey på søndagens sidste hul, og så var han ude af billedet til sejren, da Bjerregaard i samme moment sænkede et birdieputt på hul 17.

Samlet brugte den danske vinder 387 slag på vejen mod triumfen i Portugal - det var 20 under par. Marc Warren brugte fire slag mere end Bjerregaard.

Bjerregaard sværmer om første golfsejr på European Tour

Lucas Bjerregaard ender som nier i Schweiz

Dansk golfspiller med helt fremme før finalerunde

Watts karakterbog: Hylder Kevins fede overhalinger