Annonce:
Annonce:

Splittet golffelt skal fejre jubilæum

British Open-arrangøren vil holde fokus på jubilæum, men den aktuelle splid i sporten præger optakten

Tiger Woods lagde på sit pressemøde ikke skjul på, at han ikke har høje tanker om spillerne, som har tilsluttet sig LIV Golf-touren. Foto: Russell Cheyne/Reuters
Tiger Woods lagde på sit pressemøde ikke skjul på, at han ikke har høje tanker om spillerne, som har tilsluttet sig LIV Golf-touren. Foto: Russell Cheyne/Reuters
Annonce:
Følg Golf

Mens British Open-arrangøren forsøger midlertidigt at begrave golfsportens aktuelle stridsøkse i kølvandet på LIV Golf-tourens indtog, så er det svært for mange af spillerne ikke at lufte deres holdning.

Optakten til årets British Open har været præget af den splittelse, der er mellem spillerne, som er hoppet med på den lukrative LIV Golf-tour og så de spillere, der er forblevet loyale mod PGA Tour og DP World Tour.

- Jeg mener, at de har vendt ryggen til det, som har bragt dem til, hvor de er, sagde Tiger Woods blandt andet på sit pressemøde inden British Open, årets sidste golfmajor, om de afhoppede spillere.

British Open - også kendt som The Open - er verdens ældste turnering og afvikles i år for 150. gang.

Annonce:

Arrangøren har lagt vægt på, at man ønsker at holde fokus på fejringen af det unikke jubilæum på den legendariske bane i skotske St. Andrews. Men det har vist sig vanskeligt at holde splittelsen ude af rampelyset.

Mens PGA Tour og den europæiske DP World Tour har udelukket eller givet karantæne til alle spillere, som har valgt at deltage i de to første turneringer på den kontroversielle, nye golftour med saudiarabiske milliarder i ryggen, har British Open tilladt dem at stille op.

- The Open er golfens originale mesterskab, og siden det blev spillet første gang i 1860, har åbenheden været fundamental for dets troværdighed og unikke appel, har Martin Slumbers, direktør for British Open, forklaret om baggrunden for at lade LIV Golf-spillerne deltage.

Meget tyder på, at de afhoppede spillere, som har fået lov at deltage i British Open, har fået at vide, at de skal gøre alt for ikke at snakke om LIV Golf. Det er lykkedes ganske fint.

Til gengæld har spillerne, som er blevet på de to traditionelle golftours, ikke kunnet undlade at give deres mening til kende om kollegerne.

Annonce:

En af forhåndsfavoritterne, den firdobbelte majorvinder Rory McIlroy, blev på sit pressemøde blandt andet spurgt, om det var bedst, at en spiller, som ikke deltog i LIV Golf, vandt British Open.

- Ja, jeg mener, at det vil være bedst for spillet, lød svaret fra nordireren, som også over for BBC ærgrer sig over LIV Golfs indtog.

- Det splitter sporten, i stedet for at vi holder sammen, mener McIlroy.

Han og andre kritikere af LIV Golf-touren frygter, at en triumf til en af spillerne fra den nye tour vil blive brugt til at skubbe touren endnu mere frem i lyset.

Den tidligere dobbelte vinder af British Open Greg Norman er i dag direktør for LIV Golf. Normalt er han som tidligere vinder blandt de inviterede til diverse begivenheder i forbindelse med turneringen. Men ikke i år.

For selv om Martin Slumbers har tilladt spillerne fra LIV Golf at deltage, så frygtede han og resten af ledelsen, at Normans tilstedeværelse ville fjerne fokus fra turneringen og jubilæumsfejringen.

Annonce:

Indtil videre har spillere som Dustin Johnson, Phil Mickelson, Bryson DeChambeau og Brooks Koepka, der er hoppet over til LIV Golf, taget imod kollegernes slag i denne uge uden at slå tilbage.

Spørgsmålet er, om de vil fortsætte med det, hvis kollegernes kritik fortsætter fra torsdag til søndag, hvor turneringen spilles.

Tiger Woods lægger i hvert fald ikke skjul på, at han mener, LIV Golf med de store garanterede pengesummer til spillerne ødelægger sporten.

- Når de her spillere får så mange garanterede penge, hvad skal så være motivationen til at træne? Hvad skal være motivationen til at gå ud og gøre sig fortjent til det gennem hårdt arbejde, spørger han retorisk.

Den, der gør sig fortjent til titlen i årets British Open, står dog også til en pæn økonomisk gevinst. 18,5 millioner kroner er der til vinderen.

Alle spillere, som slutter i top-21, indkasserer en præmie, der svarer til over en millioner kroner.

Første runde af årets British Open indledes torsdag morgen. Finalerunden spilles søndag.

Nicolai Højgaard er eneste dansker med i turneringen.

FAKTA: Præmiepengene i LIV Golf overgår majors

Hvis man er motiveret af at tjene flest muligt penge, kan man godt forstå, at golfspillerne kan blive fristet af LIV Golf. Mens golfsportens fire majorturneringer i år har 14-15 millioner dollar i præmiepenge hver, så er pengene markant større i LIV Golf-turneringerne.

Her kan du blive klogere på forskellen i pengepræmier:

* Mens vinderne af de fire majorturneringer i år indkasserer lidt over 2 millioner dollar hver, så er The Players Championship på PGA Tour faktisk den mest pengestærke turnering på de to traditionelle tours. Der er 20 millioner dollar i præmiepuljen, hvoraf 3,6 millioner dollar går til vinderen.

* I de syv første af LIV Golfs otte turneringer er der 25 millioner dollar i præmiepuljen hver gang. De 20 millioner er individuelle præmiepenge, mens de 5 millioner er holdpræmiepenge. Vinderen individuelt får fire millioner dollar. Den dårligst placerede af de 48 deltagere får 120.000 dollar. Det er bedre end at slutte som nummer 24 i årets sidste major, British Open.

* Der er i alle af de syv turneringer en holdturnering sideløbende, hvor de 48 spillere er delt ud på 12 hold. Det bedste hold får 3 millioner dollar til deling, nummer to får 1,5 millioner til deling, og nummer tre får 500.000 til deling.

* Det betyder, at da sydafrikaneren Charl Schwartzel vandt den første turnering i London, og samtidig var en del af det vindende hold, tjente han 4,75 millioner dollar - svarende til omkring 35 millioner kroner - for tre runders golf.

* Et ranglistesystem for de syv turneringer rangerer de 48 spillere. De samlet set tre bedste spillere efter de syv turneringer, kan se frem til pengeregn. Den bedste får 18 millioner dollar, nummer to får 8 millioner, og nummer tre får 4 millioner - altså ud over det, de har tjent på de syv turneringer.

* Den ottende og sidste turnering er udelukkende en holdturnering med 12 hold a 4 spillere uden individuelle præmier. Her er der hele 50 millioner dollar i puljen. Vinderholdet får 16 millioner dollar til deling - altså 4 millioner til hver - mens det dårligste hold får 1 millioner dollar til deling.

* Derudover forlyder det, at stjernen Phil Mickelson har fået 200 millioner dollar alene for at skifte over til LIV Golf. Den 82-årige golflegende Jack Nicklaus hævder, at han blev tilbudt 100 millioner dollar for bare at lægge ansigt til den nye tour, men at han afviste det.

Kilder: USA Today, Golf Digest, AS, The Sporting News, Golf Monthly og LIV Golf.

FAKTA: Majorvindere er hoppet over til LIV Golf

Trods trusler om udelukkelse fra både PGA Tour og DP World Tour har nogle af sportens store navne ladet sig friste af skiftet til LIV Golf-tour.

Her er en liste over de ti majorvindere, der har takket ja til at spille på den nye pengestærke tour med saudiarabiske milliarder i ryggen:

* Phil Mickelson (USA), seks majortitler.

* Brooks Koepka (USA), fire majortitler.

* Dustin Johnson (USA), to majortitler.

* Martin Kaymer (Tyskland), to majortitler.

* Louis Oosthuizen (Sydafrika), én majortitel.

* Bryson DeChambeau (USA), én majortitel.

* Patrick Reed (USA), én majortitel.

* Sergio García (Spanien), én majortitel.

* Charl Schwartzel (Sydafrika), én majortitel.

* Graeme McDowell (Nordirland), én majortitel.

Kilder: LIV Golf, PGA Tour og DP World Tour.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: