Annonce:
Annonce:

Superstjerner i historisk sagsanlæg

Phil Mickelson og Bryson DeChambeau er begge en del af et sagsanlæg mod PGA Tour

Phil Mickelson og Bryson DeChambeau er blandt de 11 spillere, der nu lægger sag an mod PGA Tour. Foto: Gregory Bull/AP/Ritzau Scanpix
Phil Mickelson og Bryson DeChambeau er blandt de 11 spillere, der nu lægger sag an mod PGA Tour. Foto: Gregory Bull/AP/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Golf

En gruppe golfspillere fra den udskældte tour LIV Golf vil nu gå rettens vej for at forhindre golfforbundet PGA i at udelukke dem fra turneringer på PGA-touren.

I alt 11 spillere er med i sagsanlægget. Det er blandt andre de to amerikanere Phil Mickelson og Bryson DeChambeau.

De 11 spillere er blevet udelukket, fordi de er gået med til at spille med på LIV Golf. LIV Golf er finansieret af Public Investment Fund, hvis penge kommer fra Saudi-Arabien.

Turneringen har fået kras kritik i golfverdenen. Den lyder blandt andet på, at Saudi-Arabien forsøger at 'sportswashe' sit internationale omdømme.

Begrebet dækker over lande, der forsøger at forbedre sit omdømme ved at sponsorere sportsudøvere eller sportshold eller ved at afholde lukrative sportsbegivenheder, på trods af at landene i flere tilfælde overtræder menneskerettighederne.

Annonce:

Men ifølge spillerne bag søgsmålet er det ikke det, det handler om. Ifølge søgsmålet, som er kommet i hænde på blandt andre avisen The Wall Street Journals, handler sagen om, at PGA forsøger at dræbe al konkurrence til den prestigefyldte golftour.

- Som en del af en nøje udtænkt plan om at dræbe konkurrence har Touren (PGA-touren, red.) truet med livslang udelukkelse til spillere, som deltager i så meget som en enkelt LIV Golf-turnering, lyder det i søgsmålet.

- Det har truet sponsorer, underleverandører og agenter til at tvinge spillere til at frasige sig muligheden for at spille med i LIV Golf-turneringer.

Tre af golfspillerne bag søgsmålet - Talor Gooch, Hudson Swafford og Matt Jones - søger desuden at få deres midlertidige udelukkelse suspenderet, så de kan deltage i slutspillet i FedEx Cup, som begynder i næste uge.

Ud over de to amerikanere, og de tre, som forsøger at få deres udelukkelse suspenderet, er det Abraham Ancer, Jason Kokrak, Carlos Ortiz, Pat Perez, Ian Poulter og Peter Uihlein, som står bag søgsmålet.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Fik du læst:

Saudiarabisk golftour tilbød Tiger Woods fem milliarder

Stjernens bitre melding efter triumf

Får 29 mio. for fire dages arbejde

Forhadt koncept vokser sig større og større  

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: