Suveræn Søren Kjeldsen i front i Nordirland

Både Søren Kjeldsen og Lucas Bjerregaard gik gode runder lørdag ved Irish Open. Kjeldsen topper turneringen med to slag ned til nr. to

Søren Kjeldsen ligger lunt i svinget inden sidste dag i Irish Open. (Foto: René Schütze)
Søren Kjeldsen ligger lunt i svinget inden sidste dag i Irish Open. (Foto: René Schütze)
Følg Golf

Golfspilleren Søren Kjeldsen er på vej mod en stor triumf ved Irish Open i golf.

Inden sidste runde fører danskeren med to slag ned til de to nærmeste konkurrenter, tyske Maximilian Kieffer og spanieren Rafa Cabrera-Bello.

Inden tredje runde lå Kjeldsen delt nummer et i tre slag under par, men danskeren gik en fremragende runde i fire slag under par efter seks birdies og to bogeys og er nu alene i front.

Alligevel må danskeren ærgre sig over, at føringen ikke er større, da de to bogeys blev lavet på henholdsvis sidste og næstsidste hul.

Kjeldsen delt etter i Rorys turnering

- Det hele virkede meget nemt på de første 13 huller, men banen fik mig på hul 17 og 18. Den her golfbane får dig altid, men alt i alt spillede jeg en rigtig god runde, siger Søren Kjeldsen ifølge AFP.

Lykkes det danskeren at holde føringen efter søndagens sidste runde, bliver det Kjeldsens fjerde sejr på European Tour. Den seneste Kjeldsen-sejr daterer sig helt tilbage til 2009.

- De sidste to uger har været gode for mig, og formkurven er stigende. På den anden side er det længe siden, jeg har vundet en turnering. Det er absolut ikke nemt at vinde, og det er jo ikke fordi, jeg har spillet dårligt de sidste seks år.

- Men det er bare dejligt at have en chance for at vinde søndag, siger Søren Kjeldsen.

Irish Open er generelt en god turnering for danske golfspillere. I 2002 blev turneringen vundet af Søren Hansen, mens Thomas Bjørn tog sig af titlen i 2006.

Netop Søren Hansen var med helt fremme efter første runde, men lørdag spillede danskeren sig helt bagud i feltet med en sløj runde i otte slag over par. Anders Hansen havde også en skidt runde fem slag over par.

Søren Hansen ligger treer i Irish Open

Til gengæld spillede Lucas Bjerregaard sig 31 pladser frem i stillingen efter en runde i fem slag under par. Bjerregaard er samlet et slag under par, det rækker til en delt ottendeplads.

Verdensetteren Rory McIlroy missede cuttet i turneringen på hjemmebane i Nordirland.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind