Thorbjørn Olesen vinder British Masters

Thorbjørn Olesen slukkede en fire år lang sejrstørke, da han med en flot afslutning vandt British Masters

Thorbjørn Olesen vinder British Masters efter vildt comeback
Følg Golf

Efter nogle turbulente år er Thorbjørn Olesen for alvor tilbage i toppen af europæisk golf.

Søndag vandt danskeren British Masters, som er en del af DP World Tour, der tidligere hed European Tour. Det er Olesens første sejr i næsten fire år.

Danskeren startede dagen med en føring på tre slag, men røg efter skidt spil en overgang væk fra toppen.

Men med en fremragende afslutning på finalerunden, hvor Olesen for anden dag i træk lavede en eagle og en birdie på de sidste to huller, endte det altså alligevel med dansk triumf.

Olesen er nu oppe på seks sejre på europæisk golfs højeste niveau i karrieren. Han endte i samlet ti slag under par, hvilket var et enkelt slag bedre end svenske Sebastian Söderberg på andenpladsen.

Rasmus Højgaard startede dagen på en delt fjerdeplads, fire slag efter Olesen. Højgaard havde uden tvivl ambitioner om at gøre sig til i topstriden, men sådan endte det ikke. Efter en runde i fire slag over par endte han på en delt 16.-plads.

Højgaard stod for dagens finurlige højdepunkt, da han med et langt slag fik bolden i hul, inden den hoppede op igen og røg ud af greenen.

Thorbjørn Olesens seneste sejr kom tilbage i juni 2018. Siden har han været i fokus for meget andet end sit spil på banen.

I juli 2019 blev Olesen anholdt af britisk politi efter at have opført sig upassende på en flytur. Kort efter fik han karantæne fra både European Tour og PGA Touren.

Olesen endte med at blive tiltalt for "sexual assault on a female", hvilket dækker over berøring af seksuel karakter uden samtykke, "assault by beating", hvilket i engelsk lov dækker over et overfald af mindre karakter, samt for at være beruset om bord på et fly, hvilket kan skabe fare for sikkerheden.

Først i december sidste år faldt der afgørelse i sagen. Olesen blev i en domstol i London frikendt i alle tre forhold.

I juli 2020 fik han sin karantæne fra European Tour ophævet. Inden søndag havde hans bedste resultat siden da været en delt ottendeplads.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind