Totalt kollaps: Amerikanske stjerner gik helt kolde

Europas Ryder Cup-hold leverede et brag af en fourball-eftermiddag og har vendt stillingen på hovedet

Sergio García og Alex Norén fik en glimrende Ryder Cup-premiere fredag eftermiddag. Foto: Laurent Cipriani/AP
Sergio García og Alex Norén fik en glimrende Ryder Cup-premiere fredag eftermiddag. Foto: Laurent Cipriani/AP

Hvad der fredag middag var en noget nær total europæisk nedtur, blev i løbet af eftermiddagstimerne vendt til ren jubel for Thomas Bjørns tropper i Ryder Cup.

På den forrygende Le Golf National ved Versailles tog de fire europæiske foursomes-par så meget til genmæle, at Thorbjørn Olesen og co. går ind til lørdagens program med en føring på 5-3!

Og det med et stykke historieskrivning i baggen.

For alle fire par vandt deres dyster. Det er ikke sket i 29 år.

Mest iøjnefaldende var Sergio García og Alex Norén, der stor-bankede Phil Mickelson og Bryson DeChambeau. Således var veteranen og rookien syv huller foran efter de første ni, og det lignede derfor meget hurtigt et spørgsmål om tid, før sejren var en kendsgerning.

Det lykkedes det amerikanske par, der også bestod af en veteran og en rookie, at vinde et par af de efterfølgende huller og dermed udskyde den totale ydmygelse. Men vende matchen kunne de ikke.

Og derfor kunne europæerne allerede efter 14. hul strække armene i vejret - og Garcia brede sit store, berømte smil ud - som tegn på et europæisk point i 5&4-sejren.

Se også: Nu forklarer dansk stjerne: Derfor poserede han med alle kvinderne

Nogenlunde samtidig kunne de mange tusinde tilskuere juble to andre steder på banen, da Henrik Stenson/Justin Rose samt Rory McIlroy/Ian Poulter vandt deres matcher med henholdsvis 3&2 og 4&2.

Europa fører 5-3 over USA efter førstedagen af Ryder Cup 2018

Sådan er det gået i de foreløbige matcher (Europa nævnt først):

Fredag:

Fourballs:

1. Justin Rose/Jon Rahm-Brooks Koepka/Tony Finau. Point til USA.

2. Rory McIlroy/Thorbjørn Olesen-Dustin Johnson/Rickie Fowler. USA.

3. Paul Casey/Tyrrell Hatton-Jordan Spieth/Justin Thomas. USA.

4. Francesco Molinari/Tommy Fleetwood-Patrick Reed/Tiger Woods. Europa.

Foursomes:

5. Henrik Stenson/Justin Rose-Dustin Johnson/Rickie Fowler. Europa.

6. Ian Poulter/Rory McIlroy-Bubba Watson/Webb Simpson. Europa.

7. Sergio Garcia/Alex Noren-Phil Mickelson/Bryson Dechambeau. Europa.

8. Francesco Molinari/Tommy Fleetwood-Justin Thomas/Jordan Spieth. Europa.

Der spilles om i alt 28 point fra fredag til søndag. En vunden match giver et point uanset sejrens størrelse. En uafgjort match udløser et halvt point til Europa og et halvt til USA.

Som forsvarende mester skal USA blot hente 14 point for at vinde samlet, mens Europa skal have 14,5 point for at vinde trofæet tilbage.

Danske Thorbjørn Olesen, der fredag formiddag ellers havde leveret godt spil i sin fourball med Rory McIlroy, var blevet udskiftet, mens en voldsomt skuffende McIlroy igen var sat på banen - som et af de forventede bedste, europæiske kort.

Det skulle vise sig at være en god idé af kaptajn Thomas Bjørn, om end McIlroy slet ikke kom op i det gear, der ellers kendetegner en af verdens bedste spillere.

Programmet var sat til at slutte omkring klokken 19 fredag aften, men allerede 17.40 kunne The Open-vinderen Francesco Molinari sænke sit birdie-put på 14. hul, og så var en blegt spillende Jordan Spieth og Justin Thomas kapitulere og konstatere, at de havde tabt den sidste match med 5&4.

Det er første gang i 29 år, Europa vinder alle fire dyster i samme ombæring. Ikke siden The Belfry i 1989, hvor Europa med stjerner som Nick Faldo, Mark James, Seve Ballesteros og José María Olazábal vandt de fire fourballs fredag eftermiddag er det sket.

0 kommentarer
Vis kommentarer