TV: Ung komet fører Masters - solid start af Bjørn

Jordan Spieth startede flyvende i amerikansk major, mens danske Thomas Bjørn gik første runde i par

21-årige Jordan Spieth viser skræmmende form i øjeblikket. Verdens nummer  fire har præsteret tre turneringssejre og to andenpladser siden udgangen af november. (Foto: Chris Carlson/AP)
21-årige Jordan Spieth viser skræmmende form i øjeblikket. Verdens nummer fire har præsteret tre turneringssejre og to andenpladser siden udgangen af november. (Foto: Chris Carlson/AP)

Den danske golfveteran Thomas Bjørn fik en ganske hæderlig start på årets første major-turnering The Masters, som spilles på Augusta National i Georgia.

44-årige Thomas Bjørn gik torsdagens første runde af den prestigefyldte turnering i 72 slag. Det svarer til banens par og rækker til en delt placering som nummer 31 i det samlede felt, der føres an af amerikaneren Jordan Spieth.

Danskeren leverede sin første birdie på hul fem, men både på hul ni og 10 blev det til bogeys fra Bjørn. Inden han kom tilbage til klubhuset, blev det til yderligere to birdies og en enkelt bogey. Danmarks p.t. bedste golfspiller viste gode takter efter en skadesplaget start på sæsonen, hvor han i fire spillede turneringer har misset cuttet i to og måtte trække sig i den seneste.

Thomas Bjørn - her under træning - præsterede i fjor med en ottendeplads sit bedste Masters-resultat nogensinde og ligger efter første runde på en delt 31. plads. (Foto: Charlie Riedel/AP)
Thomas Bjørn - her under træning - præsterede i fjor med en ottendeplads sit bedste Masters-resultat nogensinde og ligger efter første runde på en delt 31. plads. (Foto: Charlie Riedel/AP)
 

Den 21-årige amerikaner Jordan Spieth gik til gengæld en fremragende første runde i blot 64 slag. Det giver sidste års nummer to og en af turneringens varmeste favoritter en føring på tre slag ned til de nærmeste forfølgere.

En overgang lignede det endda, at texaneren kunne blive den første spiller til at gå en major-runde i under 63 slag, men det spolerede han for sig selv på med en bogey 15. hul, som ellers er et par-5. På det tidspunkt var Spieth otte slag under par med fire huller tilbage.

Spieth bliver jagtet af Ernie Els, Justin Rose, Jason Day og Charley Hoffman, der deler andenpladsen.

Nordireren Rory McIlroy gik første runde et enkelt slag under banens par og er på en delt 18.-plads. Verdensetteren er på forhånd udråbt som den største favorit i den amerikanske major, hvorfra han har især et skidt mindre. I 2011 smed han med en finalerunde i 80 slag sin første major-sejr på gulvet.

Siden har den nu 25-årige McIlroy vundet fire majors, men har stadig en grøn jakke fra Augusta til gode - sidste år blev det til en ottendeplads.

Tiger Woods, der gør comeback efter en skade, gik runden i 73 slag og er på en delt 41.-plads efter den første af de fire runder.

Tiger Woods ligger midt i feltet efter første runde, men har vist helt andre gode takter end først på sæsonen. (Foto: Charlie Riedel/AP)
Tiger Woods ligger midt i feltet efter første runde, men har vist helt andre gode takter end først på sæsonen. (Foto: Charlie Riedel/AP)

Se en af mange perler fra Jordan Spieth:

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere