Ufatteligt held: Er dette historiens vildeste hole-in-one?

På finalerunden af US Masters slog Louis Oosthuizen en hole-in-one, der må kandidere til at være historiens heldigste

J. B. Holmes havde åbnet fremragende på hul 16. Men så var det Louis Oosthuizen' tur. Se hvordan det gik i tv-klippet øverst i artiklen. (Screendump/TV3 Sport)
J. B. Holmes havde åbnet fremragende på hul 16. Men så var det Louis Oosthuizen' tur. Se hvordan det gik i tv-klippet øverst i artiklen. (Screendump/TV3 Sport)

Dette års udgave af US Masters er et overstået anliggende. Men selv om det ikke endte med en placering i den absolutte top for sydafrikaneren Louis Oosthuizen, vil den tidligere British Open-vinder nok alligevel se tilbage på den amerikanske turnering med stor glæde.

Selvfølgelig kalder hans delte 15. plads på en vis form for anerkendelse, men det er dog særligt et helt bestemt slag, som har gjort Oosthuizen til en mand, der nærmest er lige så meget i fokus som 2016-vinderen Danny Willett.

Vi skruer tiden tilbage til søndag. Oosthuizen er i færd med sin finale-runde på Augusta-banen i South Carolina. Han er nået til 16. hul og skal slå ud efter konkurrenten J. B. Holmes.

Briten har leveret et fremragende slag, og hans bold ligger få centimeter fra hullet inde på green. Den bedrift skal dog hurtigt vise sig at komme Oosthuizen til gode.

Jordan Spieth smider sikker Masters-titel (Foto: AP) Golf TV: Dansk succes - men her smider favoritten sejren

For den 33-årige sydafrikaner ser i første omgang ud til at gøre konkurrenten kunsten efter, da hans bold også har kurs mod flaget inde på greenen. Men så er det, at det ufattelige indtræffer.

Mens Oosthuizen' bold ruller, rammer den ind i Holmes' ditto, som dermed bliver brugt som bande og giver sydafrikanerens slag lige præcist det, som manglede. Et retningsskift og lidt ændring af farten.

Resultatet? Oosthuizen sikrer sig en helt eminent hole-in-one, hvis udførelse ikke er set mange - hvis overhovedet nogen - gange før i historien Sikkert er det, at sydafrikaneren i denne episode havde heldet med sig.

Og selv J.B. Holmes kunne nok godt glæde sig over modstanderens eminente bedrift. Amerikaneren sikrede sig således en delt fjerdeplads sammenlagt - og trak dermed trods alt det længste strå af de to spillere.

Se det helt eminente - og ubegribelig heldige - slag i tv-klippet øverst i artiklen.

16 kommentarer
Vis kommentarer