US Open afgjort på sidste hul

Nærmeste forfølger missede afgørende put fra godt en meters afstand. Spieth er nu oppe på to major-sejre.

Jordan Spieth vandt US Open på sidste hul (Foto: AP)
Jordan Spieth vandt US Open på sidste hul (Foto: AP)

Amerikaneren Jordan Spieth vandt den 115. udgave af US Open i golf, og han er dermed den kun sjette spiller i historien til at vinde både US Masters og US Open i samme sæson.

Inden søndagens afsluttende 18 huller delte Spieth førstepladsen sammen med tre andre. Og ingen formåede at bringe sig afgørende i front i løbet af runden.

Før 18. hul var 21-årige Spieth og landsmanden Dustin Johnson alene i spidsen sammen med sydafrikaneren Louis Oosthuizen, der havde afsluttet sin runde og ventede i klubhuset med en samlet score på fire slag under par.

(Foto: AP) Golf Thomas Bjørn lokker Ryder Cup-kaptajn til Himmerland

Spieth bevarede roen og lavede en birdie på det lange par fem-hul og endte dermed sammenlagt fem slag under par for turneringen.

Derefter var det Dustin Johnsons tur til at putte for en birdie og et eventuelt omspil med Spieth mandag: Hans bold lå godt en meter fra hullet, men presset blev åbenbart for stort, og han formåede ikke at få den i hul.

Jordan Spieth har ondt af Johnson.

- Jeg ønskede bare at få chancen (for et omspil, red.) i morgen. Jeg har det dårligt på Dustins vegne, siger Spieth til tv-kanalen FOX.

Da Spieth i april vandt US Masters, satte han flere rekorder.

Jason Day (t.v) deler førstepladsen i US Open. (Foto: AP) Golf Kvartet deler førstepladsen i US Open i golf

Lucas Bjerregaard til venstre er ude af US Open. (Foto: AP) Golf Danske golfspillere knækker sammen i US Open

Og med sejren i US Open skriver han sig igen ind i golfens historiebøger: Han er blandt andet den yngste vinder af turneringen siden Bobby Jones i 1923.

Mens Dustin Johnson måske ærgrer sig over, at han missede chancen for at vinde sin første major-turnering og endte på en delt andenplads, så er Louis Oosthuizen nok mere tilfreds med sin placering.

Sydafrikaneren rykkede kraftigt op i feltet med en imponerende slutspurt, hvor han lavede seks birdies på de afsluttende syv huller.

Der resterer nu to major-turneringer i år: British Open i juli og PGA Championship i august. Vinder Spieth begge, bliver han den første til at vinde samtlige fire majors i samme sæson.

2 kommentarer
Vis kommentarer