Utrolig stemning: Himmerland vækker opsigt i Europa

- Der findes ingenting, som det her i Europa. Ingenting, siger den erfarne svensker Robert Karlsson om 16. hul til Made in Denmark

Hul 16. i Himmerland er det korteste hul i år på både European og PGA Touren. Alligevel bliver det allerede omtalt som ikonisk. (Foto: René Schütze)
Hul 16. i Himmerland er det korteste hul i år på både European og PGA Touren. Alligevel bliver det allerede omtalt som ikonisk. (Foto: René Schütze)

HIMMERLAND (Ekstra Bladet): Golf er et spil for nordsjællændere iført poloer i douchede farver, ternede bukser og med næsen så højt i sky, at de udvikler kronisk hold i nakken.

Hvis du er af den holdning og tør rykke ved dine fordomme, bør du kigge nærmere på, hvad der foregår på Himmerland Golf & Spa i disse dage til European Tour-turneringen Made in Denmark.

Ikke mindst på 16. hul - den såkaldte Himmerland Hill - som på trods af, at turneringen kun er i sit andet leveår, allerede bliver omtalt som ikonisk af selve European Touren.

Sæsonens korteste par 3 spillede lørdag blot 87 meter op mod et amfiteater, hvor små 5000 tilskuere holdt folkefest.

I campingstolene blev der ikke krukket, men til gengæld i solen drukket rigeligt med fadbamser og lunken hvidvin krydret med lidt tobak.

Man kunne lige så godt være til Grøn Koncert.

Dyne-Larsens golfprojekt i Nordjylland bliver allerede sammenlignet med Phoenix Open i Arizona, som er den største turnering på den amerikanske PGA Tour og en kæmpe fest.

Her bliver Kjeldsen hyldet på 16. hul:

Challenge Tour-spilleren Andreas Hartø friede til sin kæreste forleden (og fik ja), mens Søren Kjeldsen blev overrumplet på turneringens førstedag med skilte, der hyldede hans 500 European Tour-turneringer.

- Det er fedt og skide godt for turneringen, men jeg kan godt lide, at det er lidt mere stilfuldt og gjort med respekt. Det har de ramt derude, for jeg kunne ikke mærke, at der højst sandsynligt sidder en hel del og er lidt småsnalrede ude i solen, siger Søren Kjeldsen.

Alle spillere - uanset nationalitet - bliver klappet frem til greenen, og scorer de birdier, bliver de hyldet med pibende gummiænder.

Se også: Tog fusen på kæresten: Her frier dansk golfstjerne på banen

Og det er ikke kun danskerne, som hylder Himmerland Hill.

Ryder Cup-kaptajn og tidligere The Open-vinder Darren Clarke lavede birdie der lørdag og siger:

- Det var en fantastisk atmosfære. Jeg følte mig næsten dansk!

- Vi oplever næsten ikke noget som i det lille amfiteater. Måske er det tætteste TPC Sawgrass (i Florida), hvor der er mange folk omkring, men det er et meget længere hul og ikke så sjovt som det her. Jeg ville ønske, der var flere steder som det her, siger Clarke til Ekstra Bladet.

Tilskuerne sidder tæt på, og ikke alle er lige præcise. En spiller ramte eksempelvis direkte ned i kop-holderen på en campingstol. Og her ligger Rikard Karlberg oven på en taske. Begge tilfælde gav frit drop. (Foto: René Schütze)
Tilskuerne sidder tæt på, og ikke alle er lige præcise. En spiller ramte eksempelvis direkte ned i kop-holderen på en campingstol. Og her ligger Rikard Karlberg oven på en taske. Begge tilfælde gav frit drop. (Foto: René Schütze)
 

45-årige Robert Karlsson har med 530 optrædener på European Tour også set lidt af hvert. Men den lange svensker var imponeret.

- Der findes ingenting, som det her i Europa. Ingenting. Det er oplagt meget bedre her. Jeg ved ikke, hvad Flemming (Astrup, promoter) har gjort for at få så mange mennesker her, men dels er der fantastisk stemning, og så er der mange mennesker, siger han.

- Og 16. er jättakul. Kommer jeg ikke tilbage for noget andet, så gør jeg for det. Et helt specielt hul med tryk hele vejen rundt, siger Karlsson.

Sidste år besøgte 83.000 tilskuere golffesten i Nordjylland, og der forventes et lignende antal i år.

Se også: Kjeldsen tæt på tårer: Min bedste golfdag nogensinde

Andreas Hartø friede til kæresten på 16. hul:

6 kommentarer
Vis kommentarer