Håbet lever: DR og TV2 vil sende OL

Discovery sikrede sig mandag OL-rettighederne fra 2018, men DR og TV2 håber fortsat på at sende fra legene

DR og TV2 håber at kunne købe enkelte OL-rettigheder af Discovery (Foto: Thomas Sjørup)
DR og TV2 håber at kunne købe enkelte OL-rettigheder af Discovery (Foto: Thomas Sjørup)

DR og TV2 håber stadig på at kunne sende OL i fremtiden, efter det mandag kom frem, at det er det globale medieselskab Discovery Communications, der i Europa har sikret sig rettighederne til at vise de olympiske lege fra 2018 til 2024 på tv.

Der er dog en mulighed for, at dele af dækningen kan blive solgt til andre kanaler end selskabets egne, der blandt andet tæller Discovery og Eurosport. Og det er her de to store danske tv-stationer kommer ind i billedet.

- Jeg kan konstatere på de meddelelser, som jeg har læst i løbet af dagen, at det virker som om, at Discovery i en del lande vil sælge nogle af rettighederne videre til nogle af free-to-air-kanalerne. Så derfor kan det godt være, der er nogle muligheder.

OL rykker til Discovery og Eurosport (Foto: AP/ Alastair Grant) Anden sport Historisk: Snupper OL fra DR og TV2

- Det er et produkt, som er yderst interessant for os, og det er et produkt, som sportsmæssigt er kernen af public service, fordi vi her kommer rundt om alle de små sportsgrene, som her har deres helt store øjeblik.

- Det er noget, som skal på landsdækkende tv, synes vi, siger chefkonsulent Jan Rosendal, der køber sportsrettigheder for DR.

Samme toner lyder fra TV2's sportschef, Frederik Lauesen.

- Selvfølgelig er vi interesserede i OL, som er en stor ting. Men det hele kommer an på priser og betingelser.

- Lige nu er det Discovery, som har rettighederne, så tiden må vise, om der kommer OL på TV2. Det er et spørgsmål om, hvad der er tilgængeligt, siger Frederik Lauesen.

Præsident Ilham Aliyev, i midten sammen med sin kone, har brugt 65 milliarder på sit forlorne sportsshow i Baku. Foto: AP Jan Jensen Sådan blev sporten bedraget i Baku

Lige som tidligere havde DR og TV2 budt på rettighederne sammen gennem European Broadcasting Union (EBU), der består af mere end 70 public service-medier fra hele Europa.

- Det bud har åbenbart ikke kunne matche Discoverys bud, og det må vi så tage til efterretning.

- Vi har i årevis på TV2 kæmpet med, at sportsrettigheder er blevet dyrere, og en af vores udfordringer er, at vi kun har tv-stationer i Danmark. Vi er oppe mod nogle, der kan byde for hele Europa, og der kan vi overhovedet ikke være med, siger Frederik Lauesen.

Han påpeger dog, at han ikke ved, hvor meget større Discoverys bud har været.

Aftalen om tv-rettighederne på det europæiske marked til de to vinter-OL og to sommer-OL, som perioden omfatter, har en værdi af 1,3 milliarder euro, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

15 kommentarer
Vis kommentarer