Har taget alle med storm: - Det er epokegørende

Fallon Sherrock har fyldt alt ved VM i dart, da hun som den første kvinde nogensinde er gået videre. TV3 Sports kommentator Michael Frydendahl hylder stjernen

Fallon Sherrock er på rekordtid blevet publikumsyndling i Alexandra Palace. Foto: Luke Walker/Getty Images
Fallon Sherrock er på rekordtid blevet publikumsyndling i Alexandra Palace. Foto: Luke Walker/Getty Images

Hun var ikke levnet mange chancer i første runde ved PDC's World Darts Championship i London. En kvinde havde nemlig aldrig vundet en kamp ved VM i den mandsdominerede sportsgren.

Det var Fallon Sherrock tydeligvis ganske ligeglad med. Den 25-årige undertippede englænder slog sin landsmand Ted Evetts med 3-2 i sæt og skrev historie.

Nogle dage senere ventede den 11. seedede østriger Mensur Suljovic - en af de bedste i verdenen.

Men igen var Sherrock iskold. Hun vandt 3-1 i sæt, efter hun lukkede på bulls eye, og er dermed klar til tredje runde. Du kan læse mange flere vilde detaljer om den højest overraskende sejr her.

TV3 Sports ekspertkommentator i dart Michael Frydendahl er fuld af roser til Fallon Sherrock.

- Det er epokegørende inden for darten. Det er en fantastisk inspiration for kvinder over hele verdenen lige nu. De kan godt være med. Det er en fantastisk reklame for kvindedart og darten generelt, siger han til Ekstra Bladet.

- Man har altid diskuteret, hvorfor kvinder ikke er lige så gode som mænd i dart, fordi alle har jo de samme forudsætninger. Alle kan jo kaste de her 23-25 gram de 2,37 meter.

- Generelt har mændene altid været bedre, og så lige pludselig viser hun, at det er ikke helt tilfældet, for kvinderne kan altså godt være med.

Dart er ofte blevet spillet med en kvinderække for sig og en herrerække for sig - på nær under forbundet PDC (Professional Darts Corporation), som afholder det igangværende VM.

Her har kvinder kunnet deltage, hvis de var gode nok. Det er der vist ingen tvivl om, at Fallon Sherrock er.

- Det her er et kæmpe spark i røven til kvindedarten, om at nu er der nogle, der er gået foran og vist, at det her det godt kan lade sig gøre.

Fallon Sherrock var ikke overraskende ganske glad efter sejren i første runde.

- Det er helt klart et af de bedste øjeblikke, jeg har haft. Jeg er bare så glad. Jeg har lige skrevet historie og kan ikke tro det. Jeg har opnået noget stort for kvindedart, sagde hun, ifølge Daily Mail.

Fallon Sherrock er på rekordtid blevet publikumsyndling i Alexandra Palace. Foto: Luke Walker/Getty Images
Fallon Sherrock er på rekordtid blevet publikumsyndling i Alexandra Palace. Foto: Luke Walker/Getty Images

Leverer hun en ny sensation?
Fallon Sherrock møder Chris Dobey i tredje runde på fredag.

Han ligger nummer 22 i verden - altså 11 pladser dårligere end østrigske Mensur Suljovic, som Sherrock slog 3-1 i sæt. Med til historien hører dog, at Suljovic befinder sig inde i en mindre god stime.

- Hvis hun spiller, som hun har gjort i de første to kampe, så vil der være en mulighed, for at kunne slå Chris Dobey, spår Michael Frydendahl.

- Fordelen er, at hun har Alexandra Palace (hallen, hvor VM bliver spillet, red.) bag sig, og uanset hvem hun møder, så vil alle tilskuerne lægge et kæmpe pres.

- Det er på verdens største scene med 4.500 tilskuere imod dig, som lægger yderligere pres på dig. Det er selvfølgelig en kæmpe fordel for hende, men samtidig skal man også tænke på, at det også sætter et pres på hende. Hun har jo nogle forventninger og vil ikke skuffe.

25-årige Fallon Sherrock er tidligere frisør. Nu bruger hun sin tid på at kaste pile, og det gør ganske godt. Foto: Matthew Childs/Ritzau Scanpix
25-årige Fallon Sherrock er tidligere frisør. Nu bruger hun sin tid på at kaste pile, og det gør ganske godt. Foto: Matthew Childs/Ritzau Scanpix

Svære vilkår
Vejen til dart-toppen har på ingen måde været nem for Fallon Sherrock.

I 2014 fødte hun sønnen Rory, som har autisme. Han kræver derfor en del af hendes tid, som gør det sværere at finde tid til at træne med pilene og skiven.

Hun har derfor valgt at donere dartskiven fra hendes sejr i første runde væk. Pengene kommer til at gå til National Autistic Society.

Et halvt år efter, at hun var blevet mor, fik hun en nyresygdom, som gør, at hun kun kan drikke vand og gerne skal drikke en masse af det under kampene, skriver Daily Mail.

Trods udfordringerne har hun på fornemmeste vis alligevel spillet sig videre til tredje runde. Hun er allerede sikret 25.000 pund - svarende til 218.000 danske kroner. Hvis hun spiller sig videre til fjerde runde, er hun sikret 305.000 danske kroner.

Den samlede vinder af VM i dart modtager 4,4 millioner danske kroner. Favoritten er den ubestridte verdensetter, Michael van Gerwen.

I klippet øverst kan Fallon Sherrocks sensationelle lukning i anden runde ses.

Fallon Sherrock sendte en af verdens bedste dartspillere ud af VM. Foto: Matthew Childs/Ritzau Scanpix Anden sport Kæmpe sensation: Hun gør det igen

Fallon Sherrock i aktion ved VM. Foto: Matthew Childs/File Photo/Ritzau Scanpix Anden sport 25-årige Fallon fik alle til at gå amok

Raymond van Barneveld har kastet sin sidste pil som professionel. Foto: Ritzau Scanpix Anden sport Færdig! Legende taber sidste kamp

Nicklas Bendtners tid er færdig i FCK efter blot tre og en halv måned. Klubben ønsker ikke at forlænge med den 31-årige angriber. Foto: Jens Dresling. Sport Bagom Bendtner-afgørelsen: Derfor blev han droppet

Nicolai Poulsen (til højre) har sammen med AGF haft et flot efterår. Foto: Jens Dresling. Sport Tre flotte priser til AGF - den rigtig grimme til Brøndby

58 kommentarer
Vis kommentarer