Her kan DR Sportens tvangsflytning ramme

De små forbund frygter også DR Sportens flytning til Aarhus

DR Sportens flytning væk fra DR Byen i København betyder længere vej til specialforbundene i Brøndby (Foto: Finn Frandsen.)
DR Sportens flytning væk fra DR Byen i København betyder længere vej til specialforbundene i Brøndby (Foto: Finn Frandsen.)

Når DR Sporten i februar 2018 rykker fra Ørestad til Aarhus, så betyder det ikke blot, at nogle journalister skal rykke landsdel. Frygten går på, at det kommer til at gå udover de mindre sportsgrene, som DR som publicservice-station også skal dække.

- Hvis jeg sad i de små forbund, så ville jeg være bekymret. Vi kommer jo til at køre fra Aarhus til København, når der er de store ting som fodboldlandskampe, men hvor mange gange er det, vi vil køre fra Aarhus til Brøndby for at tale med bowling-forbundet, skytte-unionen eller handicap-forbundet?, lød det dengang fra DR-journalisten Jens Jacob Juulsager til Ekstra Bladet.

Den frygt er det ikke kun DR-journalisterne, der sidder med.

- Vi kan også godt frygte, at det vil gå ud over dækningen af de mindre idrætsgrene – heriblandt handicapidrætten, skriver Ane Rønn Johansson, der er kommunikationschef i Dansk Handicap Idræts-Forbund, i en mail til Ekstra Bladet.

Peter Møller prikkede til DR's ledelse i søndagens udgave af Fodboldmagasinet på DR(Foto: Lars Krabbe) Anden sport Stjerne-sportsvært stikker til DR-ledelsen

DR Nyheder mister snart DR Sporten som kollegaer i DR Byen (Foto: Thomas Borberg) Anden sport DR Sporten er rystet: Det argument holder ikke

-  Vi har igennem de senere år opbygget et rigtig godt samarbejde med DR Sporten, og det har stor betydning for os, at handicapidrætten er repræsenteret i nyhedsflowet. Det har først og fremmest stor betydning for atleter og trænere, men jo også for os som forbund i forhold til sponsorer, samarbejdspartnere og ikke mindst rekruttering og synlighed, lyder det.

- Frem mod de Paralympiske Lege har vi et endnu tættere samarbejde med dem og holder jævnligt møder, og det vil blive vanskeligt fremover med den meget større afstand til Århus. Vi sætter desuden ofte interviews op her i Idrættens Hus, ligesom de kommer herud og laver indslag med atleter, der træner her – den lavpraktiske fordel forsvinder jo også med flytningen til Århus, lyder det fra Dansk Handicap Idræts-Forbund.

Jackie Christiansen og de paralympiske atleter har haft glæde af at bo tæt på DR Sporten (Foto: AP)
Jackie Christiansen og de paralympiske atleter har haft glæde af at bo tæt på DR Sporten (Foto: AP)

Også hos Bowling-forbundet følger man flytningen med spænding.

- Hvis en konsekvens af flytningen, er en nedprioritering af de mindre specialforbund, er det naturligvis ikke en rar situation for os, skriver Jan Donde, der er administrations- og udviklingschef hos hos Danmarks Bowling Forbund, i en mail til Ekstra Bladet.

Han fortæller dog, at man i forvejen ikke har haft besøg af DR Sporten ret ofte, selvom man faktisk har et godt samarbejde med DR om resultatdækningen i forbindelse med mesterskaber.

Hos skyde-forbundet begræder de slet ikke flytningen.

- Dækningen kan vist ikke blive dårligere end den er i dag. Det er jo primært i forbindelse med OL, at skydning er interessant, skriver Tommy Sørensen, der er forretningsordfører i Dansk Skytte Union, til Ekstra Bladet.

- Når de endelig er på banen, så virker det ganske fornuftigt. Men som sagt, det er for sjældent, skriver Sørensen, der til gengæld ser en fordel.

- Hvis DR påtænker at huse DR Sporten på Oluf Palmes vej, så er det jo lige ved siden at vores skydebaner. Det kunne måske give anledning  til at DR kom forbi oftere. Så måske det vil blive en gevinst for os, lyder det fra Dansk Skytte Union.

Udover DR Sporten så skal også DR Vejret og DR Videnskab flytte væk fra København.

Stine Nielsen og de danske skytter oplever mest fokus, når der er OL (Foto: Jens Dresling)
Stine Nielsen og de danske skytter oplever mest fokus, når der er OL (Foto: Jens Dresling)
 

15 kommentarer
Vis kommentarer