Historisk handel i eSport: Stjernespiller solgt for millionbeløb

'Niko' blev fornyligt købt af FaZe, og ifølge Dot Esports skulle beløbet slå alle rekorder i Counter-Strikes historie

'Niko' er den dyreste spiller i Counter-Strikes historie. Foto: Adela Sznajder, DreamHack/Flick
'Niko' er den dyreste spiller i Counter-Strikes historie. Foto: Adela Sznajder, DreamHack/Flick

Ofte bliver det præcise beløb ikke offentliggjort, når der handles mellem organisationer. Men ifølge kilder tæt på Dot Esports skulle beløbet for Niko være omkring 500.000 dollars, hvilket svarer til cirka 3,5 millioner danske kroner, skriver eSportsmediet i en nyhed.

Dermed bliver der sat en milepæl i Counter-Strikes historie, da det er den dyreste handel nogensinde.

Og det er ikke uden grund, at der bliver betalt så mange penge for den bosniske superstjerne. Han var nemlig Mousesports taktiske leder samtidig med, at han gang på gang leverede utrolig høje individuelle præstationer.

Et eksempel er fra DreamHack Las Vegas, som er hans sidste turnering med mousesports. Her vandt han nærmest kampen på egen hånd, mod et af verdens bedste hold, NaVi.

Handlen mellem mousesports og FaZe var dog rygtet til at være markant højere. Tidligere havde rygterne floreret omkring, at beløbet ville ende på ca. 1. mio. dollars, men efterfølgende har FaZe været ude og afvise disse tal.

- Vi vil gerne gøre det klart for alle, der er interesserede i priserne for de forskellige spiller-transfers i professionel Counter-Strike, at man ikke skal lægge for meget vægt på de falske rapporterede tal omkring denne handel, fortæller FaZe til deres Facebook.

FaZe nævner også selv, at grunden til, at der ikke bliver offentliggjort de præcise tal er, at man gerne vil forhindre, at spillerpriserne stiger for voldsomt inden for Counter-Strike.

Læs mere om Esport hos Esportsmagasinet.dk: Fnatic indgår partnerskab med italiensk storklub

Se også: Se højdepunkterne: Danske eSports-stjerner knuser amerikanere

Se også: Danskere vinder historisk gyserfinale: Scorer kæmpe million-gevinst Se også: Danskere vinder historisk gyserfinale: Scorer kæmpe million-gevinst

Vil du tæske dine venner i 'FIFA'? Så giver Danmarks tredjebedste 'FIFA'-spiller dig her en guide. Foto: Sports-Gaming.dk Sport og Spil Stjernens ultimative guide: Sådan banker du vennerne i 'FIFA 17'

CS:GO

Counter-Strike Global Offensive (CS:GO) spilles fem mod fem. Det er et skydespil, hvor det for det ene hold handler om at plante en bombe på et af banens to bombesteder. Runden vindes dog først, hvis bomben springer, hvilket sker 40 sekunder, efter den er blevet plantet. Omvendt gælder det for det andet hold om at forhindre modstanderne i at sprænge bomben.

Der spilles bedst af 30 runder, og efter 15 runder bytter holdene side/rolle.

CS:GO har i gennemsnit omkring 400.000 spillere online hele tiden.

Gennem tiden er der blevet uddelt i alt 209 millioner kroner i præmiepenge i CS:GO.

Kilder: esportsearnings.com, streamcharts.com, forbes.com

Se også: FC København og Nordisk Film stifter esportsteam

Se også: Brøndby kopierer FCK: Kaster sig ud i e-sportseventyr

Jesper Gronnemark/Red Bull Content Pool Sport og Spil Skrev kontrakt med storklub: Her er FIFA-danskers vilde liv

7 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere