Historisk: Snupper OL fra DR og TV2

IOC offentliggjorde mandag, at Eurosport og Discovery får tildelt alle OL-rettighederne fra 2018 til 2024

OL rykker til Discovery og Eurosport (Foto: AP/ Alastair Grant)
OL rykker til Discovery og Eurosport (Foto: AP/ Alastair Grant)

Den internationale olympiske komité (IOC) tildelte mandag alle OL-rettigheder fra 2018 og frem til 2024 til det globale medieselskab Discovery Communications.

Rettighederne gælder for tv og alle andre platforme, oplyser Discovery Communications, som i forvejen er en af de førende europæiske udbydere af sport.

Selskabets kanaler Discovery og Eurosport leverer sportsdækning på flere medier til mere end 700 millioner seere i hele Europa.

Mandagens offentliggørelse er starten på et langvarigt partnerskab mellem verdens største sportsbegivenhed - de olympiske lege - og Discovery Communications, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

DIF ser store perspektiver i European Games

DIF ser store perspektiver i European Games

- I dag er en historisk dag, idet vi tilføjer de olympiske ringe til Discovery Communications' portfolio af udbud.

- Dette langvarige samarbejde med IOC fastslår Eurosports position som markedsleder på sport i Europa og vil i væsentlig grad forstærke Eurosports tilstedeværelse på alle platforme, siger direktør i Discovery Communications, David Zaslav.

Der er ikke i pressemeddelelsen nævnt noget om de danske tv-selskabers mulighed for at sende billeder fra legene, som de har gjort de seneste mange år.

Over for engelske The Guardian åbner Discoverys direktør, David Zaslav, op for at forhandle om udlån af enkelte rettigheder.

- Et af vores mål vil være at arbejde med nogle af de bedste olympiske aktører. BBC vil få en mulighed for at leje nogle af rettighederne. Vi er åbne for forhandlinger på alle markeder, siger David Zaslav.

Salget af tv-rettighederne gælder sommer-OL 2020 og 2024 samt vinter-OL 2018 og 2022. I Danmark vil købet betyde, at det bliver Kanal 5, 6'eren, Eurosport Danmark og Canal9, der kan sende fra OL. OL i Rio i 2016 kommer dog stadig på de nationale kanaler.

I den kommende sæson har SBS/Discovery også sikret sig enkelte rettigheder til den danske Superliga.

Husker I, da Mayweather tabte ved OL 1996?

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+