Hollandsk vanvid: Så mange fulgte VM i dart

Mere end halvanden million hollændere fulgte med ved tv-skærmen, da to af nationens bedste dartspillere led nederlag i VM-semifinalerne

Raymond van Barneveld blev fulgt af mere end halvanden millioner hollændere, da dartspilleren var aktion under VM-semifinalen. (Foto: AP)
Raymond van Barneveld blev fulgt af mere end halvanden millioner hollændere, da dartspilleren var aktion under VM-semifinalen. (Foto: AP)

I Danmark er det mest kendt som en bodega-disciplin, og der vil givetvis være dem, som ikke mener, at dart kan kaldes en decideret sportsgren.

Men det er ikke desto mindre tilfældet, og andre steder i Europa er det tilmed en ganske populær en af slagsen. Var man i tvivl herom, er det bare at tjekke seertallene for lørdagens udsendelser på tv-kanalerne i Holland.

Her har de sikkert slikket sig om munden hos stationen RTL 7, der blandt meget andet kan bryste sig af at have rettigheder til at vise kampe fra dart-VM, som i øjeblikket finder sted i London.

Turneringen i den engelske hovedstad er blevet indtaget af et par stærke hollændere i skikkelse af Michael van Gerwen og Raymond van Barneveld, som er mere ferm end de fleste med en pil i hånden.

Tottenhams assistenttræner Steffen Freund, der bleveuropamester i 1996, optrådte som Teletubby ved dart-VM i går (Foto: Twitter) Fodbold Fodboldstjerne tabte væddemål: Teletubby til dart-VM

Duoen var således lørdag aften at finde i hver deres VM-semifinale, og det var et par begivenheder, som sendte store dele af den hollandske befolkning på den anden side.

Mere end 1,6 millioner af landets borgere fulgte således med fra tv-skærmen, da der gang på gang blev taget sigte efter skiven i forsøg på at erobre en finaleplads ved et af de mest prominente stævner af dem alle.

Det skriver Algemeen Dagblad, der i kølvandet på kampene samtidig fortæller, at dysterne blev det mest sete i Holland på det tidspunkt, hvor duellerne blev udkæmpet.

Støtten fra fastlandet var dog ikke nok til at sikre de to herrer triumf, da både van Gerween og van Barneveld tabte deres respektive kampe til henholdsvis Gary Anderson og Phil Taylor, som i stedet bookede plads i finalen.

Det er de sikkert kede af i Holland, og der er givetvis ekstra triste miner hos RTL 7, som nok ikke når samme højder ved finalen i forhold til antallet af seere.

Her kan du se Phil Taylor slukke lyset for hollænderen Raymond van Barneveld ved at sejre i semifinalen:

0 kommentarer
Vis kommentarer