Igen-igen: Astralis semifinaleklar

For tredje gang på en lille måned er Astralis klar til at spille med om trofæet ved en stor turnering

Astralis kan spille sig i endnu en finale. Foto: Cooper Neill/Ritzau Scanpix
Astralis kan spille sig i endnu en finale. Foto: Cooper Neill/Ritzau Scanpix

Først Berlin, så New York. Nu Malmø.

Der er fart på det danske Counter-Strike hold Astralis, som torsdag aften spillede sig i den tredje semifinale i lige så mange turneringer på godt en måned.

Efter et skuffende nederlag i finalen ved ESL One New York i søndag var der ikke meget hviletid for det danske hold, der fløj tilbage over Atlanten for at deltage ved DreamHack Masters i Malmø fra tirsdag middag.

Det ser dog ikke ud til at danskerne har synderligt store problemer med jetlag eller udmattelse, for efter sejre over Envy, G2 og Vitality – uden at afgive et map – springer Astralis kvartfinalerne over. I stedet stryger holdet direkte i semifinalen, der spilles lørdag.

Stærk ’Device’
I torsdag aftens finale i gruppe A var der heller aldrig for alvor tvivl om udfaldet, selv om der på pairet var hård modstand til danskerne.

Franske Vitality, der for nyligt har skiftet Richard ’shox’ Papillon ind i stedet for Nathan ’NBK’ Schmitt, havde på inden opgøret knækket kinesiske TYLOO samt finske ENCE, men på Vertigo blev franskmændene direkte udklasseret af Astralis.

Anført af en brandvarm Nicolai ’Device’ Reedtz, der toppede serveren med 31 kills, blev Vitality sendt over på Dust_2 med et nederlag på 5-16. Her var der dog en anelse mere spænding om udfaldet.

Mathieu ’zyw0o’ Herbaut, Vitalitys superstjerne, kunne dog ikke ændre på udfaldet, selv om han ihærdigt forsøgte. Da tingene skulle afgøres var det nemlig ’Device’, der med et dobbelt-kill viste vejen frem for danskerne, der lukkede Dust-2 med en sejr på 16-14.

Danske exits
Mens Astralis altså er direkte videre til semifinalen ved DreamHack Masters i Malmø, så blev turneringen et kort besøg for de to andre danske hold.

OpTic, der ellers lagde ud med bål og brand ved at slå verdens nummer et, Team Liquid, kunne ikke følge op på de gode takter tirsdag og onsdag, hvor det blev til nederlag til både Na’Vi og Mousesports.

Heller ikke North, de forsvarende mestre ved DreamHack Masters, formåede at klare sig videre fra gruppespillet.

Også her var det Na’Vi og Team Liquid, der kom i vejen.

Der er knap 700.000 danske kroner til vinderen af DreamHack Masters i Malmø. Derudover giver en sejr direkte kvalifikation til IEM Katowice – den næste major i februar.

Astralis spiller semifinale lørdag klokken 15.00

Foto: Jonas Olufson CS:GO Skuffelse og jetlag forstyrrer Astralis
Foto: North CS:GO Uhyggelig modstand venter mestrene
Foto: Cooper Neill/Ritzau Scanpix CS:GO Astralis taber Counter-Strike-finale i New York

5 kommentarer
Vis kommentarer