Aalborg er snublende nær slutspil efter ishockeydrama

Med en udligning syv sekunder før tid i den ordinære spilletid blev Christopher Frederiksen piraternes helt

De sidste sekunder har været dyre for Gentofte Stars i Metal Ligaen de seneste kampe.

Det nød Aalborg Pirates godt af tirsdag aften, så nu er nordjyderne storfavoritter til at sikre sig ligaens yderste slutspilsplads.

Med syv sekunder tilbage af den ordinære spilletid udlignede Christopher Frederiksen til 3-3 for Aalborg, og han tvang dermed kampen mod Gentofte ud i forlænget spilletid og straffeslag. Her var nordjyderne skarpest og vandt derfor 4-3.

Danskere er attraktive på transfermarkedet i NHL

Gentofte var ellers ved for alvor at sørge for spænding i kampen om ligaens ottendeplads i et direkte opgør mellem de to kandidater til den sidste slutspilsplads.

En sejr i ordinær tid havde sendt sjællænderne i bare et enkelts points afstand til Aalborg, men det forhindrede en scoring altså.

Så sent som fredag aften smed Gentofte også en sejr væk på et tidspunkt, hvor der manglede et minut af den ordinære spilletid i kampen mod Rungsted.

Efter tirsdagens drama i Gentofte Skøjtehal er Aalborg på ottendepladsen fem point foran Gentofte, der ligger nummer ni. Nordjyderne har én kamp tilbage i grundspillet, mens Gentofte har to.

Uhyggelig tackling ryster NHL: Her dratter han bevidstløs om

Fredag skal Gentofte-spillerne en tur til Herning, mens holdet i sidste runde på mandag får besøg af Frederikshavn. Aalborg spiller hjemme mod Herning mandag.

Gentofte-russeren Artem Iossafov lyste op mod to scoringer i første periode, som sluttede 2-1.

I anden periode gjorde Nicklas Hansen det til 3-1, og værterne var på vej mod en vigtig sejr.

Med ti minutter tilbage af kampen bragte Aalborgs svensker Lars Lundin spænding ind i kampen med en reducering, og siden fulgte så Christopher Frederiksens sene, sene udligning, før Aalborg snuppede sejren i straffeslag.

I kampen om ligaens førsteplads tog Frederikshavn White Hawks et stort skridt med en sikker 6-2-sejr ude over bundproppen Herlev.

Sønderjyskes danmarksmestre vandt først 3-2 efter forlænget spilletid mod Rødovre. Dermed har Frederikshavn et forspring på to point ned til Sønderjyske inden de sidste to grundspilskampe.

Odense Bulldogs vandt 1-0 ude over Esbjerg Energy.

Hockey-Hansen storspiller NHL-sejr