Ærgerlig ishockeykaptajn: Vi havde alt under kontrol

Danmark førte 2-0 og var på vej til tre point, men en schweizisk reducering ti minutter før tid vendte slaget

Den schweiziske målmand Reto Berra slap for at skulle ud i straffeslag, da kampen blev afgjort til Alpelandets fordel i forlænget spilletid. (Foto: AP)
Den schweiziske målmand Reto Berra slap for at skulle ud i straffeslag, da kampen blev afgjort til Alpelandets fordel i forlænget spilletid. (Foto: AP)

Alt gik helt efter planen med en 2-0-føring ti minutter før tid, men alligevel lykkedes det ikke ishockeylandsholdet at nappe de tre VM-point mod Schweiz tirsdag eftermiddag.

To schweiziske scoringer i slutfasen og en enkelt i overtiden gav Danmark et 2-3-nederlag og dermed blot et enkelt point. Den danske kaptajn, Morten Green, har svært ved at forstå, hvordan sejren glippede til sidst.

- Det er virkelig ærgerligt, når de udlignede så sent. Et point er selvfølgelig fint, men tre havde været rigtig godt.

- Vi havde det jo under fuldstændig kontrol i tredje periode. Schweiz fik slet ikke skabt chancer og skød fra ydersiden hele tiden. Men så klappede de pucken ind på en halv chance, og det gav dem selvfølgelig ny energi, siger Morten Green.

Kort inde i tredje periode blev den danske backprofil Jesper B. Jensen båret ud efter et hårdt slag til hovedet.

Danmark var foran 2-0 langt inde i kampen mod Schweiz, men favoritterne vendte tingene på hovedet til slut og vandt 3-2 efter forlænget spilletid. (Foto: AP) Ishockey Danmark led dramatisk nederlag efter historisk præstation

Jensen lå længe ubevægelig på isen, og holdkammeraterne måtte spille kampen til ende med fem backer i stedet for seks. Men den voldsomme episode fik ikke afgørende betydning, mener kaptajnen.

- Det er ærgerligt at se en holdkammerat ligge sådan, og han var ret væk. Det rystede os lidt mentalt, men vi kom rigtig godt videre fra det og holdt dem væk de næste seks minutter, indtil de fik 1-2-scoringen, siger Green.

Schweiz udlignede to minutter før tid med et skud, der blev rettet af to gange undervejs mod mål. Dermed var en tilsyneladende sikker sejr forsvundet til stor undren for forwarden Mads Christensen.

- I mine øjne var det 100 procent sikkert en kamp, hvor vi skulle have haft tre point. Vi gjorde det utrolig godt, og de fik ikke de store chancer i tredje periode. Men de scorede altså to mål alligevel, lyder det fra den frustrerede dansker.

Holdet har hviledag onsdag, inden det torsdag gælder Rusland i kamp fire.

Danmark får ikke glæde af Frans Nielsen ved VM. (Foto: AP) Ishockey Dansk NHL-profil takker nej til VM

2 kommentarer
Vis kommentarer