Alt er på plads: Stjerner lander i Danmark onsdag

Jannik Hansen og Mikkel Bødker har fået grønt lys til at tage til Danmark og spille VM. Flyet er booket, og de ankommer til Danmark onsdag formiddag

Mikkel  Bødker (tv.) og Jannik Hansen lander i København onsdag formiddag og kan i princippet spille aftenkampen mod Finland. Foto: Christopher Szagola/Cal Sport Media/All Over Press
Mikkel Bødker (tv.) og Jannik Hansen lander i København onsdag formiddag og kan i princippet spille aftenkampen mod Finland. Foto: Christopher Szagola/Cal Sport Media/All Over Press

HERNING (Ekstra Bladet): Så er det sikkert og vist. Jannik Hansen og Mikkel Bødker har fået grønt lys af San José Sharks til at spille VM i Danmark. Det bekræfter Jannik Hansen over for Ekstra Bladet.

- Ja, den er på plads. Vi flyver i morgen aften lokal tid her i Californien, så vi lander onsdag formiddag i København, siger Jannik Hansen.

Det betyder, at de to i princippet kan være klar til at spille onsdag aften kl. 20.15 i Herning, hvor Finland venter. Men så langt er den danske wing ikke kommet endnu.

- Det ved jeg faktisk ikke. Jeg har ikke talt med landstræneren endnu. Har kun talt med Kim (landsholds-manager Kim Pedersen, red.) og med Duus (sportschef Jesper Duus, red.). Så jeg ved ikke, hvornår jeg skal spille, siger Jannik Hansen.

Dansk jubel efter sejren fredag mod Tyskland. Foto: Jens Dresling
Dansk jubel efter sejren fredag mod Tyskland. Foto: Jens Dresling
 

Fra San José har han fulgt med i det danske VM, og han var specielt glad for at se åbningskampen mod Tyskland.

- Tidsforskellen gør, at vi har kunnet se kampene herovre om formiddagen, så jeg har fulgt med. Især kampen mod Tyskland var spændende – det var en af de meget vigtige sejre, siger NHL-wingen.

Han har ikke selv spillet den sidste måned, da han blev siet fra, og han har derfor spillet sin sidste kamp i klubben, som han ikke vil forlænge med. Der har været spekuleret i, om han af den grund ville have meldt afbud – men sådan tænkte Hansen ikke selv. Selv om han godt forstår logikken bag.

- Lad mig sige det sådan, at hvis VM havde været et andet sted end Danmark, så havde jeg nok meldt afbud.

- Men sådan en chance får jeg aldrig igen, så der har aldrig været tvivl om det fra min side, siger Jannik Hansen, der ser frem til at løbe på isen i Boxen.

- Ja, jeg glæder mig helt vildt!

At Jannik Hansen netop ikke har spillet kampe i en måned kan naturligvis få betydning for ham, erkender han. Men det er ikke det eneste, der skal arbejdes med.

- Jeg har jo trænet med, så fysikken er okay. Jeg måtte bare ikke spille, og det var irriterende. Så jeg mangler lidt.

- Jeg skal også lige gennem ni tidszoner og har ikke lige et par træningskampe til at blive spillet ind på et nyt hold, så der er flere udfordringer.

- Omvendt er det stadig Janne, der er træner, og de spiller nok i de samme systemer som de sidste par slutrunder, jeg har været med til. Og jeg kender alle drengene, så det kommer nok til at gå, siger Jannik Hansen.

Han er i denne sæson noteret for 46 kampe i NHL – hans hidtil laveste sæsontotal siden rookie-sæsonen i 2007/2008.

Jannik Hansen har i alt spillet 696 kampe og scoret 275 point.

Foto: Jens Dresling Ishockey Dansk sammenbrud: Gennembanket af giganterne

Canada har scoret til 2-0 uden den vilde jubel, mens Peter Regin, Patrick Russell og Nicolas Jensen forsøger at 'nyde' det. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix Ishockey Kaptajnen efter røvfuld: Det var bare om at nyde det

Foto: Jens Dresling Ishockey Danmark gennemhullet: De skuffede mest

Frans Nielsen har fået et andet perspektiv på tilværelsen, efter at han i 2016 blev far til Lou, der her får lidt instruktioner i at betjene en telefon. Foto: Jeff Kowalsky Sport og Spil Sønnen ændrede Danmarks VM-stjerne

3 kommentarer
Vis kommentarer