Anaheim-træner vil ikke love Frederik Andersen noget

Der er ros til Frederik Andersen, men ingen garantier om istid fra Anaheim-træner Bruce Boudreau efter sejr

Foto: AP
Foto: AP

Med kun seks kampe tilbage inden slutspillet i NHL er det stadig uklart, hvem der er førstemålmand hos Anaheim Ducks.

Frederik Andersen tog et stik i spillet om rollen torsdag, men holdets træner vil ikke sige noget om, hvordan danskeren står i den interne duel med John Gibson.

- Det ved jeg ikke. Det må vi se, lyder det afvisende fra træner Bruce Boudreau efter 3-2-sejren over Boston Bruins, hvor Frederik Andersen stod for 27 redninger.

- Jeg synes, at han gav os en god indsats. Man kunne se, at han var tændt ved, at han gav pucken hurtigt videre til holdkammeraterne, efter at han reddede den. Så ved man, at han er god, siger Bruce Boudreau til Ritzau.

Frederik Andersens startede sæsonen som førstevalg i Anaheim-buret og havde den status indtil starten af februar, hvor han løb ind i en skade. I de første kampe tilbage fra skaden har han dog ikke leveret helt samme niveau, mens John Gibson til gengæld har stået stærkt.

Heller ikke den danske målmand har fået nogen løfter fra sin træner om duellen med den 21-årige amerikanske medmålmand forud for det afgørende slutspil.

- Vi får nogle kampe hver og ser, hvem der er klar til slutspillet. Så er det op til os at vise, hvem der vil stå mest lige nu.

- Jeg fortsætter med at kæmpe og arbejde hårdt til træning. Det er det eneste, der er i mine hænder, siger den 25-årige dansker til Ritzau efter kampen.

Frederik Andersens sæsonstatus hedder 49 kampe fra start med 32 sejre.

John Gibson har 12 sejre i sine 19 kampe i Ducks-buret, og mens de to rivaler kan fremvise en næsten ens redningsprocent, har Frederik Andersen en lidt pænere statistik for antal mål imod per kamp.

Alt i alt har Frederik Andersen 52 NHL-sejre til sit navn fordelt over 74 kampe fra start. Han tangerede for nylig en 70 år gammel ligarekord, da han nåede sin 50. sejr på kun 68 kampe.

7 kommentarer
Vis kommentarer