Tjekke afløser Felsner i Blue Fox

ISHOCKEY: Herning Blue Fox mister den stærke amerikaner Brian Felsner, men har fundet rutineret, tjekkisk afløser

Brian Felsner, der her forsøger et skud på AaBs Brian Greer forlader Herning Blue Fox til fordel for en lukrativ kontrakt i Schweiz. (Foto: Claus Bonnerup)
Brian Felsner, der her forsøger et skud på AaBs Brian Greer forlader Herning Blue Fox til fordel for en lukrativ kontrakt i Schweiz. (Foto: Claus Bonnerup)

Herning Blue Fox opruster med to nye spillere inden transfermarkedet lukker fredag. Det sker i bestræbelserne på at sikre den nødvendige bredde til slutspillet og samtidig den nødvendige afløser for profilen Brian Felsner. Amerikaneren har besluttet at slutte sæsonen i schweizisk ishockey. Afløseren bliver den 36-årige tjekke Vladimir Machulda, der kommer til fra Timrå.

- At Brian pludselig meddeler os, at han af personlige årsager ønsker at komme til en efter alt sandsynlighed bedre kontrakt i Schweiz, har unægteligt givet os nogle udfordringer i de seneste dage. Jeg havde meget gerne set Brian gøre sæsonen færdig i Herning, for han har med Marsh og Tirrkonen været vores farligste kæde, og måske noget af det bedste i dansk ishockey. Omvendt kunne det blive fatalt for os, hvis Brian efter den 15. december, alligevel valgte at rejse, idet vi herefter ikke har mulighed for at erstatte ham, forklarer træner Todd Björkstrand i en pressemeddelelse. Udover Machulda forstærker han truppen med finske Mikko Suvanto, der tidligere har været med til at vinde det danske mesterskab med Herning.

- Jeg orienterede truppen for en uge siden omkring tilførsel af en ny spiller, for det er vigtigt, at alle har forståelse for vores disposition. Efter de første 21 kampe, hvor vi har 'performet' utrolig godt, kan det jo virke underligt, at vi alligevel fortstærker os. Men når man har været med i dette game i mange år, så ved man, at grundspil er en del af sæsonen og slutspil noget helt andet, erklærer Björkstrand.

- Vi skal huske på, at for to år siden var vi lige så suveræne som vi har været indtil nu i denne sæson, og alligevel blev vi sendt ud af AaB i semifinalerne, da vi løb ind i mange skader, og det er egentlig bare det vi lige nu prøver at forebygge. Tilførslen af netto en angriber gør os mindre sårbar overfor skader, så det er ganske enkelt.

1 af 2 Til gengæld har midtjyderne sikret sig to forstærkninger, herunder Mikko Suvanto (billedet), der tidligere har skudt med skarpt for Blue Fox (Foto: Claus Bonnerup)
2 af 2 Brian Felsner, der her forsøger et skud på AaBs Brian Greer forlader Herning Blue Fox til fordel for en lukrativ kontrakt i Schweiz. (Foto: Claus Bonnerup)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere