Svenskerne ømmer sig efter choknederlag

Spillere, publikum og presse er lamslåede efter Sveriges 2-3-nederlag til Schweiz fredag aften

Calle Jarnkrok ryger ned mod Schweiz, og hele det svenske hold faldt med ham. (Foto: AP)
Calle Jarnkrok ryger ned mod Schweiz, og hele det svenske hold faldt med ham. (Foto: AP)

De svenske ishockeyspillere er vågnet op til hård kritik efter fredag aftens fiasko i VM-premierekampen foran eget publikum i Globen.

Her tabte 'Trekronor' med 2-3 til Schweiz, og hvad der næsten er værre: schweizerne var det bedste hold i langt størsteparten af forestillingen.

- Håbløst, mener Aftonbladets erfarne ishockeyskribent Mats Wennerholm dagen derpå.

Han havde ellers glædet sig til at se et svensk hold med selvtillid efter tre testsejre i træk op til turneringen.

- Men i går var det blæst væk. Det var nervøst, sjusket og planløst. At kalde det en hønsegård i vores forsvarszone vil være en forulempelse mod høns, lyder dommen fra Wennerholm, der dumper 14 af de 19 svenske spillere.

Turneringen er ellers udset som en oplagt mulighed for svensk oprejsning efter bommerten sidste år, hvor et stjernespækket landshold med 16 NHL-stjerner røg ud i kvartfinalen.

Også landstræner Per Mårts har en plet, han skal have vasket af renomméet, og det var ikke lige den start, han havde drømt om. Han må nu sætte sin lid til, at et stærkt forsvar kan føre Sverige til succes senere i turneringen.

- Vores spil frem ad banen er planløst. Derfor må vi forbedre os defensivt. Vi kan ikke slippe tre mål ind og vinde sådan en kamp, for det skaber vi ikke chancer nok til, erkender Per Mårts.

Nedturen rammer hårdt, fordi ishockeyfanatiske Sverige bakker op om VM på en helt anderledes måde end sidste år, hvor tårnhøje billetpriser og dårlig markedsføring gjorde VM til en publikumsfiasko.

Allerede fredag eftermiddag var der pænt besøgt i Globen, da Tjekkiet besejrede Hviderusland, og den store arena blev meldt udsolgt med 12.500 tilskuere, da de blågule løb på isen senere på aftenen.

Men det fredagskåde publikum måtte lamslået se, at schweizerne overtog showet på isen og på tribunerne, hvor kampråbet "Hopp Schwiiz" til sidst fuldstændig dominerede lydbilledet.

- Hvis de svenske spillere tvivler på egne evner mod Schweiz, hvordan skal det så blive i aften mod Tjekkiet, der har 10 NHL-spillere med? Og mod Canada senere i turneringen?, spørger Expressen oven på en mørk svensk ishockeyaften.

0 kommentarer
Vis kommentarer