Dansk forsvarskæmpe er tæt på NHL-debut

Oliver Lauridsen er hentet op fra AHL og kan debutere i verdens stærkeste ishockeyliga lørdag aften

Danmark får efter alt at dømme sin syvende NHL-spiller, når Philadelphia Flyers lørdag aften tager imod Boston Bruins i den nordamerikanske ishockeyliga.

Den 24-årige Oliver Lauridsen er blevet hentet op fra sit hold Adirondack Phantoms i udviklingsligaen AHL og står foran sin debut for kriseramte Flyers, der har to backer ude med skader.

Træner Peter Laviolette siger til klubbens hjemmeside, at danskeren har fået fine anbefalinger med på vejen fra Adirondack Phantoms, hvor han har spillet 59 kampe i denne sæson.

- Efter hvad jeg har hørt, har han spillet virkelig godt. Han er en stor fyr, der kan stå på skøjter. Rapporterne har været rigtig gode, siger Peter Laviolette om den 198 centimeter høje backkæmpe fra Gentofte.

Lauridsen blev valgt i syvende runde som nummer 196 i alt i NHL-draftingen i 2009. Han bliver den blot anden danske back, der får istid i verdens stærkeste ishockeyliga.

Den første var Dallas Stars-spilleren Philip Larsen, der natten til lørdag spillede sin kamp nummer 79 for Texas-klubben og blev noteret for en assist i 5-3-sejren over Minnesota Wild.

I alt har seks danskere optrådt i den eftertragtede liga: Frans Nielsen blev den første i 2007, og siden fulgte Jannik Hansen, Mikkel Bødker, Peter Regin, Lars Eller og altså Philip Larsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere