Stort drama i ishockey-semifinale

SønderjyskE udlignede 47 sekunder før tid mod Odense Bulldogs efter kontroversiel kendelse og fremtvang overtid, hvor de sejrede efter marathondyst

SønderjyskE bragte sig foran efter stort drama i Vojens. (Arkivfoto: Anders Brohus)
SønderjyskE bragte sig foran efter stort drama i Vojens. (Arkivfoto: Anders Brohus)

87 minutter og 34 sekunder.

Så længe skulle der kæmpes, før søndagens gyser af en DM-semifinale i ishockey mellem SønderjyskE og Odense fandt en afgørelse.

Efter et stort drama blev den tidligere Odense-spiller Tyler Gotto matchvinder for SønderjyskE med sin scoring til 3-2 i den anden overtidsperiode af et forrygende ishockeyopgør.

I fjor var den 27-årige canadier i finalen med Odense uden at sejre, men med sine to sene scoringer i dagens drama - det femte og sjette mål fra hans hånd i årets slutspil - er han godt på vej mod en ny finale, idet SønderjyskE med sejren bragte sig foran 2-1 i kampe.

Men det holdt meget, meget hårdt, og SønderjyskE vaklede længe på randen af et nederlag i en underholdende, tempofyldt og frem for alt spændende affære, hvor hjemmeholdet i store perioder pressede på, før den ordinære spilletid sluttede i stort drama.

Læs også:

Se også: Odense får has på Sønderjyske

Ved stillingen 1-2 med blot 51 sekunder tilbage fik Odense udvist Zach Tarkir for at sende pucken direkte ud over banden.

Ikke engang tv-billederne kunne endegyldigt afsløre, om Odense-spillerens forsøg på at sende pucken ud af farezonen måske ramte glasset over banden på vejen ud, hvilket ville have betydet, at Tarkir ikke skulle have været vist ud. Men efter længere betænkningstid - for angiveligt at finde ud af, hvilken af Odense-spillerne, der var synderen - pegede dommerne på en udvisning til Tarkir.

Da SønderjyskE samtidig havde erstattet målmanden med en ekstra markspiller, stillede hjemmeholdet op med seks mand mod fire ved face off'en i Odenses zone.

SønderjyskE vandt face off'en, og Tyler Gotto udnyttede resolut chancen ved at sende pucken i nettet til 2-2 med et ikke helt rent slagskud, der passerede en ellers fremragende Odense-keeper Jens Holmström. Stor nedtur for Odense, der ellers var foran to gange i kampen.

Gæsterne kom foran første gang allerede i det fjerde minut ved netop Tarkir. Hjemmeholdets Patrick Asselin fik udlignet i powerplay før slutningen på første periode, men midtvejs i anden periode kom gæsterne på ny i front, da Jesper Olofsson chokerede størstedelen af de 3800 tilskuere i SE Arena i Vojens med 1-2-scoringen.

Læs også:

Se også: Frederikshavn tager teten mod Rødovre

Efter Tyler Gottos udligning i slutfasen måtte de to hold ud i forlænget spilletid til første scoring med fire mod fire markspillere.

Den bød længe på medrivende hockey med åbne chancer til begge mandskaber, men især SønderjyskE vil ærgre sig over ikke at have afgjort matchen i de første 20 minutters overtid, da pucken bl.a. dansede omkring Odense-målet ved en tredobbelt chance efter 19 minutter.

Marathonmatchen dalede i tempo i anden overtidsperiode, men til sidst var det Tyler Gotto, der havde kræfter i behold og slog til med en iskold scoring, hvor han satte Odense-keeper Holmström af med en finte.

3-2 til SønderjyskE og ekstase i SE Arena. Og dermed sejrede hjemmeholdet for sjette gang ud af seks mulige i årets to semifinaleserier. I den anden semifinaleserie fører Frederikshavn med 2-1 over Rødovre i bedst-af-syv-serien.

Næste semifinaler spilles på tirsdag, når Odense tager imod SønderjyskE, mens Rødovre får besøg af Frederikshavn.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere