Aalborg skaber tilskuerfremgang

Tilskuerboom hos nordjyderne er årsag til, at den bedste ishockeyrække kan notere godt 17 procents fremgang.

NHL-stjernen Colin Greening fra Ottawa Senatores spillede en del kampe for Aalborg. Han har trukket tilskuere til. (Foto: René Schütze)
NHL-stjernen Colin Greening fra Ottawa Senatores spillede en del kampe for Aalborg. Han har trukket tilskuere til. (Foto: René Schütze)

Aalborgenserne er vilde med byens ishockeyhold Aalborg Pirates, der spiller med i toppen af Isligaen. Tilskuerboomet ved Limfjorden trækker hele ligaens gennemsnit for sæsonen i vejret med godt 17 procent.

Imponerende 3209 tilskuere har i gennemsnit overværet Aalborg Pirates' hidtidige 20 hjemmekampe i Gigantium, og det er mere end en fordobling i forhold til sidste sæson.

Se også: TV: Dårlig dag for NHL-danskere

For ligaen som helhed er billedet noget mere grumset. Godt nok er ishockeysporten med 1513 tilskuere per kamp en af landets mest besøgte, men sporten kan takke de ishockeyglade nordjyder for den flotte fremgang.

De øvrige klubber mønstrer tilsammen et snit på 1290 tilskuere, hvilket blot er 16 tilskuere mere, end de kunne notere på samme tidspunkt i sidste sæson.

Se også: TV: Bødker lagde op i Coyotes-sejr

Det springer i øjnene, at de tre sjællandske klubber, Herlev Eagles, Rødovre Mighty Bulls og Copenhagen Hockey alle må konstatere et fald i publikumstilstrømningen i forhold til sidste år.

Til gengæld er der lidt flere, der går til ishockey i de jyske byer og på Fyn.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere