Danske ishockeyfans får ingen modstand

Mens der på isen bliver hård kamp om OL-billetten i ishockey, får de danske fans tre lette sejre i Vojens

Torsdag, fredag og søndag i denne uge skal det danske ishockeylandshold forsøge at vinde en historisk billet til OL i russiske Sochi næste år.

Modstanderne på isen bliver Ukraine, Slovenien og Hviderusland i nævnte rækkefølge, og de fire nationer ventes at skulle udkæmpe en række jævnbyrdige kampe, inden der kåres en vinder og tre tabere.

Til gengæld er der intet, der tyder på bare den mindste smule jævnbyrdighed på lægterne. Billetsalget i Vojens går forrygende, men det er stort set kun danskerne, der tager til ishockeyfest senere på ugen.

Læs også:

Se også: Team Danmark presser dansk ishockey

Det fortæller Sønderjyske-direktør Klaus Rasmussen, der glæder sig til at stå i spidsen for en stor ishockeyfest i Vojens.

- Som det ser ud nu, bliver det en dansk hockeyfest på dansk grund. Vi kunne godt have tænkt os supportere fra de tre andre lande, men det er en lang rejse, og det er nok mere på hjemlig grund, at de er gode til at skabe stemning.

Rasmussen forventer i underkanten af 50 hviderussere, 100 ukrainere og lidt flere slovenere, mens resten af de 5000 tilskuerpladser gerne skulle være besat af rød-hvide fans, når danskerne skal i aktion.

- Vi nærmer os et snit på 3500 solgte billetter for de tre kampe med Danmark på isen, og der er mest run på kampene torsdag og fredag, siger han.

Læs også:

Se også: Dansk OL-modstander smider stjernen af holdet

Hans håb er, at kampen torsdag mod Ukraine kan hive mere end 4000 til ishockey, samtidig med at Danmark vinder kampen.

- Sker det, er jeg ikke i tvivl om, at der bliver helt fyldt op fredag og søndag.

De tre kampe uden dansk deltagelse er selvsagt ikke så eftertragtede som kampene med Danmark, og derfor har Sønderjyske inviteret en række af kommunens skolebørn til ishockey i håbet om at få skabt stemning på lægterne.

Læs også:

Se også: Ishockeylandshold skal sikre dansk OL-feber

Ud over de spændende kampe kan tilskuerne se frem til fest i et særligt fan-mødepunkt, der er skabt til lejligheden - få skridt fra arenaen. Fra klokken 11 på kampdage - og fra klokken 14 lørdag vil der blandt andet være musik, konkurrencer, mad og drikke.

Mens Vojens venter på det store fan-rykind, er de danske landsholdsspillere allerede i fuld gang med forberedelserne på den sønderjyske is.

Det er stadigt muligt at få billetter til alle de danske kampe, prisen er 125/150 kroner per billet.

[[[[[[[[[[[[[[[[[

Programmet for denne uges kvalifikation til vinter-OL i russiske Sochi næste år:

Torsdag 7. februar
16.00 Hviderusland-Slovenien 2-4
20.00 Danmark-Ukraine 2-0

Fredag 8. februar
17.00 Hviderusland-Ukraine 6-0
21.00 Danmark-Slovenien 1-2

Søndag 10. februar
14.00 Slovenien-Ukraine
18.00 Danmark-Hviderusland

Kun det bedste hold går videre til OL. Alle Danmarks kampe vises direkte på TV3 Sport.

]]]]]]]]]]]]]]]]]
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere