NHL-emne ryger direkte i andenkæden

Nicklas Jensen skal med sin målfarlighed være med til at spille Danmark til vinter-OL i denne weekend

Ishockeyspilleren Nicklas Jensen er kun noteret for seks landskampe indtil videre.

Alligevel har den talentfulde 19-årige wing, der er draftet af NHL-klubben Vancouver Canucks, fået en af de bærende danske roller i denne uges OL-kvalifikationsturnering.

Sammen med Nichlas Hardt og Julian Jakobsen udgør han den andenkæde, der sammen med førstekæden har til opgave at producere mål.

- Det glæder jeg mig til. Jeg kan ikke få det bedre end at spille i kæde med de to i min første rigtigt store opgave for landsholdet.

- Vi vil gerne vise, at vi kan spille offensivt og score mål, og det er op til mig at vise, at jeg kan blive i den kæde, siger den tidligere Herning-spiller.

Læs også:

Se også: Landstræner inden OL-kval: Det er rene cup-kampe

Han spiller i denne sæson i svenske AIK Stockholm og har lavet 21 point i 42 kampe. Dermed er han den fjerdemest produktive spiller på holdet.

- Personligt er det gået meget godt. Jeg ville gerne have gjort nogle små ting bedre. Men jeg har selvtillid med til den her turnering, siger angriberen, der ser frem mod torsdagens møde med Ukraine.

- Vi ved ikke rigtigt noget om dem, men vi skal ikke begynde at løbe efter dem og bekymre os om, hvordan de spiller. Vi skal vise, at vi er et bedre hold, og så må de rette ind efter os, lyder det selvsikkert.

Nicklas Jensen har i øvrigt ikke sit ishockeytalent fra fremmede. Faderen Dan Jensen opnåede 133 landskampe for Danmark og var med til at vinde ni DM-titler med Herning.

[[[[[[[[[[[[[[[[[

Programmet for denne uges kvalifikation til vinter-OL i russiske Sochi næste år:

Torsdag 7. februar
16.00 Hviderusland-Slovenien 2-4
20.00 Danmark-Ukraine 2-0

Fredag 8. februar
17.00 Hviderusland-Ukraine 6-0
21.00 Danmark-Slovenien 1-2

Søndag 10. februar
14.00 Slovenien-Ukraine
18.00 Danmark-Hviderusland

Kun det bedste hold går videre til OL. Alle Danmarks kampe vises direkte på TV3 Sport.

]]]]]]]]]]]]]]]]]
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere