Dansk OL-modstander smider stjernen af holdet

Den bedste på Hvideruslands ishockeylandshold er blevet bortvist fra træningslejren

Andrei Kostitsyn spillede i NHL senest for Nashville Predators. (Foto: AP/Mark Humphrey)
Andrei Kostitsyn spillede i NHL senest for Nashville Predators. (Foto: AP/Mark Humphrey)

En uventet gave er dumpet ned i handskerne på det danske ishockeylandshold få dage før OL-kvalifikationsturneringen i Vojens, hvor Danmark har muligheden for at komme med til de olympiske vinterlege for første gang.

Den formentlig sværeste modstander i kvalifikationsturneringen, Hviderusland, er nemlig blevet svækket betydeligt.

Andrei Kostitsyn, der har 398 NHL-kampe på cv'et, og som i denne sæson spiller for Traktor Chelyabinsk i den russiske KHL-liga, er blevet smidt af holdet.

Læs også:

Ishockeylandshold skal sikre dansk OL-feber

Årsagen er ifølge det hviderussiske ishockeyforbund, at han ikke dukkede op som aftalt i træningslejren i Minsk.

- Spilleren har været to dage i Hviderusland, men har ikke forklaret, hvorfor han er udeblevet, heddet det på forbundets hjemmeside.

Andrei Kostitsyn havnede så sent som sidste forår også i disciplinære problemer, da han og holdkammeraten i NHL-klubben Nashville Predators Alexander Radulov blev set på en bar klokken 5 om morgenen inden en vigtig slutspilskamp.

Læs også:

NHL-målmand forstærker landsholdet i OL-kval

De blev begge suspenderet, og Kostitsyn - der har været holdkammerat med danske Lars Eller i Montreal Canadiens - fik ikke sin kontrakt med Nashville forlænget i sommerpausen.

Uanset fraværet af Kostitsyn stiller Hviderusland alligevel med et stærkt hold bestående hovedsageligt af spillere fra KHL-klubben Dynamo Minsk.

OL-kvalifikationsturneringen begynder torsdag og har deltagelse af Danmark, Ukraine, Slovenien og Hviderusland. Den formodede gruppefinale om OL-billetten mod hviderusserne spilles søndag.