Ishockey-chef om NHL-løsning: Ærgerligt for DK

DIUs direktør er glad for at NHL-konflikten er løst, men ærgrer sig over, at det koster spillere til landsholdet

Danmark må undvære Mikkel Bødker og de andre NHL-drenge til OL-kvalifikationen (Foto: Claus Bonnerup)
Danmark må undvære Mikkel Bødker og de andre NHL-drenge til OL-kvalifikationen (Foto: Claus Bonnerup)

I dag kom der endelig gennembrud i forhandlingerne mellem de stridende parter i NHL. Spillerne er blevet enige med klubberne om fordelingen af overskuddet, og det betyder, at NHL-sæsonen snart kan skydes i gang.

Selvom det er en god nyhed, så er dagens løsning alligevel ikke noget, der vækker udelt begejstring hos Danmarks Ishockey Union.

Hvad siger du til dagens løsning og ophævelse af lockouten?

- Jeg siger tillykke. Det var godt, de kunne nå til enighed. Det har jo været et værre cirkus. Mange sidder jo og venter på, at NHL skal gå i gang, så for sportens skyld er det godt, at konflikten er slut, siger direktør Enver Hansen til Ekstra Bladet.

Men personligt ærgrer han sig over konfliktløsningen.

Se også:

Se også: Lockouten slut: NHL-sæsonen kan begynde

- Vi ville jo gerne have haft vores NHL-spillere med til OL-kvalifikationen, det får vi ikke nu, og nok heller ikke til VM, fordi de forlænger sæsonen. Så set fra mit bord, så er det ærgerligt, at det kom til en løsning

Hvilken betydning får det for jer, at I ikke kan få jeres seks NHL-spillere med?

- Vi har hele tiden sagt, at vi har større glæde af vores NHL-spillere, end de andre nationer har, men omvendt er vi stadig optimister, selv uden vores NHL-drenge.

- Vi har et godt tag i nationerne, vi skal møde. Vi går stadig efter Sochi (Hvor vinter-OL afvikles, red.), og vi tror på, at det kan lade sig gøre at kvalificere os.

- Jeg er stadig optimistisk. Dem, der skal spille kampene, er spillet sammen i løbet af sæsonen indtil nu. Så de kender hinanden og er klar til opgaven, og så er der en god rutine på landsholdet, lyder det fra Enver Hansen.

Danmark møder Hviderusland, Slovenien og Ukraine i kampen om den ene OL-billet, der udstedes fra d. 7-10.i februar.

0 kommentarer
Vis kommentarer