DIU slår fast: Kun en rykker ned fra Danmarks gruppe

Drop spekulationerne. Det er kun det dårligste hold, der rykker ned fra Danmarks gruppe, og så længe Slovenien er dårligere end Danmark, bliver det dem, fastslå landsholdets general manager

Danskerne kan tillade sig at juble, så længe Slovenien ikke overhaler dem i tabellen. (Foto: Jan Korsgaard)
Danskerne kan tillade sig at juble, så længe Slovenien ikke overhaler dem i tabellen. (Foto: Jan Korsgaard)

STOCKHOLM (Ekstra Bladet): Der har været meget forvirring omkring nedrykningen fra Danmarks gruppe, og om der er kommet nye regler, der sender de to hold med færrest point ud af ishockeyens topdivision.

Det er, som Ekstra Bladet tidligere har skrevet kun ét hold, der kan rykke ud af Danmarks gruppe. Og det er det dårligste hold i gruppen. Det rykker ud sammen med det dårligste hold i Helsinki-gruppen, fordi de er nummer 15 og 16 ved VM - uanset om det dårligste hold i den anden gruppe skulle have 3, 5, 7 eller 1000 point og dermed have flere end det næstbedste i Danmarks gruppe.

Jannik Hansen kommer ikke til VM (Arkivfoto: THE CANADIAN PRESS/Jonathan Hayward) Ishockey Jannik Hansen melder VM-afbud

Det slår landsholdets general manager Kim Pedersen fast.

- Vi kan være fløjtende ligeglade med den anden gruppe. Der rykker det dårligste hold ned.

- I vores gruppe skal vi bare blive bedre end Slovenien. Det kan ikke på nogen måde gå sådan, at der er to hold fra vores gruppe, der rykker ud, siger han og henviser til et officielt notat fra IIHF.

Ja, den er god nok. Der kan godt jubles. Hvis Danmark bare slutter over Slovenien, bliver nedrykning ikke aktuel - uanset hvordan det går i den anden gruppe. (Foto: Jan Korsgaard) Ishockey Nedrykningsforvirret? Sådan overlever Danmark

Den eneste ændring fra sidste år, hvor fremgangsmåden var den samme er egentlig blot, at hvis de kommende VM-værter Hviderusland ender sidst, så er det VM's nr. 14, der rykker ned.

Placeringerne 13 og 14 bliver internt afgjort mellem de to 7'ere i grupperne. Men den situation kommer kun i spil, hvis Hviderusland ender sidst.

0 kommentarer
Vis kommentarer