Dansk stjernefrø vil til Sverige

19-årige Nicklas Jensen arbejder på at komme til den svenske Elitserie næste sæson, hvis ikke Vancouver Canucks vil bruge ham

Nicklas Jensen debuterede som 16-årig for Herning Blue Fox og scorede 26 point (mål og oplæg) i 34 kampe i sin første seniorsæson. Derefter rykkede han til OHL, hvor han har spillet i to sæsoner og er noteret for ca. et point i snit per kamp. (Foto: Mick Anderson)
Nicklas Jensen debuterede som 16-årig for Herning Blue Fox og scorede 26 point (mål og oplæg) i 34 kampe i sin første seniorsæson. Derefter rykkede han til OHL, hvor han har spillet i to sæsoner og er noteret for ca. et point i snit per kamp. (Foto: Mick Anderson)

Det bliver ikke til mere spilletid for Nicklas Jensen i Oshawa Generals i den nordamerikanske OHL-liga. Den 19-årige dansker vil nemlig allerede fra næste sæson begå sig på det høje niveau, som han de seneste år er blevet spået en karriere i.

Det er dog ikke sikkert, at Vancouver Canucks – der draftede ham i første runde som nummer 29 sidste år – vil bruge ham allerede. Derfor er hans agent Anton Thun begyndt at kigge i Sverige efter en klub i den stærke Elitserie til den målfarlige forward.

Læs også:

Se også: Stortalent fik prof-debut

Således bekræfter Thun overfor den Vancouver-baserede radiostation CKWX, at Oshawa Generals allerede er blevet informeret om beslutningen, og at der er tre-fire svenske klubber inde i billedet.

Selv ved Nicklas Jensen ikke så meget - han lægger alle sine kræfter i at komme til Vancouver Canucks og NHL.

- Jeg har ikke helt styr på det. Jeg skal foreløbig til prospect-camp i Vancouver om en uge, og så skal jeg være i Canada en måned. Jeg vil gøre alt for at komme på det hold, siger Nicklas Jensen til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Se også: Ung dansker får kontrakt i NHL

Men han vil dog gerne hinsidan, hvis det ikke lykkes med Canucks, hvor der er endelig camp til september.

- Det er aldrig dårligt at komme fra en juniorrække og til SEL. Det er trods alt verdens tredjebedste liga. Så det kan jeg sagtens forestille mig, siger Nicklas Jensen, der ikke kan spille for Chicago Wolves i AHL, hvor han ellers sluttede sæsonen så flot - han er ganske enkelt ikke gammel nok til at spille en hel sæson i den nordamerikanske farmerliga.

Nicklas Jensen var på grund af en hjernerystelse ikke med til VM i Stockholm, hvor han ellers ville have været en sikker mand. I 57 kampe i OHL opnåede han 58 point (25 mål og 33 assist), og han fik en flot debut i AHL, hvor han i otte kampe nettede seks gange.

1 af 2 Nicklas Jensen i kamp for det danske U20-hold ved VM i december i Canada. (Foto: AP/Nathan Denette)
2 af 2 Nicklas Jensen debuterede som 16-årig for Herning Blue Fox og scorede 26 point (mål og oplæg) i 34 kampe i sin første seniorsæson. Derefter rykkede han til OHL, hvor han har spillet i to sæsoner og er noteret for ca. et point i snit per kamp. (Foto: Mick Anderson)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen