Ny dansk VM-fiasko

Trods spilovervægt måtte nedrykningstruede Danmark bøje sig for Tyskland

Tyskland 2 - Danmark 1 (0-0, 1-1, 1-0)

STOCKHOLM (ekstrabladet.dk): Fem nederlag på stribe. Det er desværre de barske realiteter, de danske ishockeyspillere må se i øjnene efter en tysk 2-1-sejr.

De 5107 tilskuere i Globen var vidner til en flot ishockeykamp, hvor tempoet var højt, og angrebene bølgede frem og tilbage – med Danmark som den toneangivende part.

Der var inden kampen fokus på keeper Frederik Andersen, der var tilbage i målet, efter at Simon Nielsen gjorde det fremragende mod Rusland.

Læs mere:

Se også: Danmark skifter keeper igen

Han viste i første periodes start, at han var klar, da han var på plads, da tyskernes Kai Hospelt fik en friløber.

Det var også noget nær det eneste, tyskerne fik i de første 20 minutter. Det danske hold var toneangivende og i flere tempi tæt på at score det mål, der for første gang under dette VM ville sende dem bedst fra start.

Det kom. Men først efter periodepausen, hvor det danske pres fortsatte.

Se mere:

Se også: VM-spiller ramt af tragedie

Efter halvandet minut stjal Kirill Starkov pucken og satte sin tyske modstander med en genial bandedribling. Og med en ligeså fornem aflevering fandt han en fremstormende Morten Green, der kunne sende pucken mellem benene på Dennis Endras.

Det blev startfløjtet til en ny dansk dominans, hvor chancerne kom i en lind strøm – men hvor scoringerne desværre ikke fulgte med. Det skal de gøre mod tyskerne – for ellers slår de kontra.

Det skete knap tre minutter før anden periodes ophør.

Læs også:

Se også: Frans Nielsen: Forberedt på lidt af hvert

Christopher Fischer sendte med et baseball-sving Thomas Greilinger af sted, og han så sig ikke tilbage. Han sendte stik mod spil og chancer i stedet tyskerne tilbage i kampen med sin udligning.

Og den chance greb tyskerne. De havde langt større tro på det i tredje periode, hvor danskerne blev sat under pres.

De var farlige i deres angreb, og lidt under halvvejs i perioden kom scoringen så. En hurtig kontra gav et par afslutninger, og så kunne Philip Gogulla følge op tæt under mål.

Læs mere:

Se også: TV: Danske VM-spillere er optimister

Danskerne forsøgte at komme med i kampen igen, og flere afslutninger fra specielt Philip Larsen havde fortjent bedre skæbne.

Men det blev kun lige ved og næsten, og Danmark måtte indkassere sit femte nederlag og dermed endegyldigt vinke farvel til en kvartfinaleplads, mens nedrykningsfaren ikke kom væk fra livet.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen