Odenses guldfest udskudt

Herning sejrede som det bedste hold i en tæt og underholdende kamp og fremtvinger dermed en sjette DM-finale-kamp

Herning-spillerne jubler efter den første scoring. (Foto: Nicolai Brix/Polfoto)
Herning-spillerne jubler efter den første scoring. (Foto: Nicolai Brix/Polfoto)

DM-finale-serien fortsætter lidt endnu. Det sørgede Herning for, da de forsvarende mestre overlevede den første matchbold og fortjent slog Odense på udebane – seriens fjerde i fem kampe i øvrigt.

Odense kunne i den femte kamp sikre sig klubbens første mesterskab – endda på legenden Mads Trues 40 års fødselsdag. Men True fik ikke den fødselsdagsgave, han inderligt havde ønsket sig.

Det sørgede Hernings Rasmus Nielsen og Lasse Lassen for med scoringer i hver deres ende af kampen, der startede i et fantastisk højt tempo.

Spillet bølgede frem og tilbage uden de store stop. Der var chancer til begge hold, og det lugtede lidt af en tidlig scoring.

Den kom efter knap fem minutter, da Herning-backen Rasmus Nielsen kom fri til et skud, som han sendte forbi Ervins Mustokovs.

Kæmpede bravt
Så var Herning i gang. Men hvis Odense-spillerne frygtede en ny afklapsning som i den seneste hjemmekamp mod Herning, så skjulte de det godt.

For trods et par udvisninger og efterfølgende perioder i undertal kæmpede de bravt og havde da også et par gode muligheder, selv om det var Herning, der var farligst.

Flere gange tvang gæsterne Mustokovs til at fremtrylle redninger, han sikkert ikke engang vidste, han var i stand til, men pucken rørte ikke netmaskerne mere i første periode.

Det gjorde faktisk ikke i resten af kampen, den heller ikke i anden periode, men de 3280 tilskuere – udsolgt i Bryggeriet Vestfyens Arena – kedede sig ikke af den grund.

Tempoet faldt ganske vist en lille smule, men det, kampen tabte i fart, vandt den til gengæld i intensitet. Spillerne ofrede sig i alle nærkampe, og spillet fik et råt, men ikke brutalt skær over sig.

Trak målmanden ud
Tredje periode fulgte nøjagtig samme linje, selv om Lasse Lassen godt og vel halvvejs havde en fantastisk mulighed for at fordoble føringen. Men alene med Mustokovs placerede han den lige på letten, der fornemt holdt hjemmeholdet inde i kampen.

Men det var ikke nok for odenseanerne - heller ikke selv om de i en hektisk slutfase trak målmanden ud og spillede med en mand i overtal. Det gav til gengæld Lasse Lassen en kontramulighed, og forwarden kunne i tomt mål gøre det til slutresultatet 0-2.

Dermed kunne Herning-spillerne tage hjem til Midtjylland, hvor de på torsdag har en ny matchbold imod sig, når sjette kamp spilles i Kvik Hockey Arena.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere