Elendig dansk VM-optakt

Det blev ikke til revanche for Danmark, der i den anden testkamp tværtimod fik endnu drøjere hug af Letland

De danske skøjtekrigere blev udstillet af Letland med blot tre uger til VM. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
De danske skøjtekrigere blev udstillet af Letland med blot tre uger til VM. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)

Tre uger resterer der, til VM i Stockholm og Helsinki bliver skudt i gang.

Hvis Danmark skal have en realistisk mulighed for at nå en kvartfinale, bliver nøglekampene dem mod Norge og Letland.

Derfor kan det give bange anelser, når man kigger tilbage på aftenens lettiske sejr i SE Arena i Vojens.

Her viste balterne over for de 1407 tilskuere, at de besidder et gear, som danskerne ikke kan matche – i hvert fald ikke lige p.t.

Ganske vist var store dele af kampen ganske jævnbyrdig, som kampene mellem de to nationer nu engang plejer at være, og i lange perioder viste de rød-hvide sig da også spilmæssigt overlegne. Men i nøglesituationerne viste de lettiske spillere, at de til daglig gør sig i den meget stærke russiske kontinental-liga KHL. Der var detaljerne til forskel, og det betalte de danske hockey-helte for.

Lettisk effektivitet
Første gang fem minutter før periodepausen, hvor Miks Indrasis fandt netmaskerne. Han passerede Simon Nielsen, der fik hele kampen i målet på bekostning af Frederik Andersen.

Det er nu ikke sikkert, at Frans Nielsens lillebror vil huske tilbage på den landskamp med et bredt smil. For selv om den danske defensiv begrænsede letternes afslutningsmuligheder, så gik det galt.

Syv afslutninger blev de blot noteret for i anden periode – til gengæld for to scoringer. Først i en overtalssituation knap halvvejs, hvor Roberts Bukarts fordoblede føringen. Og fem minutter senere, hvor Martins Cipulis øgede til 3-0.

Så blev det pludseligt meget stejlt op ad bakke for danskerne, selv om de ’bare lige skulle score fire gange, så ville alt se godt ud’, som Mads Bødker formulerede det til TV2 Sport.

Tyskland venter
Helt sådan kom det ikke til at gå, for letterne lukkede effektivt af. Dog måtte en storspillende Maris Jucers i målet se sig passeret mod kampens slutning, hvor Kiril Starkov fandt Kim Lykkeskov, der fik lov til at pynte på resultatet, inden Koba Jass kunne score i tomt mål til slutresultatet 1-4.

Nu kan Per Bäckmans drenge sunde sig oven på nederlaget til lørdag, hvor holdet rejser til Kassel og spiller to kampe mod Tyskland, der også venter ved det forestående VM.

En på papiret stærkere modstander, men også et dansk hold med tre NHL-forstærkninger i form af Frans Nielsen, Lars Eller og Philip Larsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere