Letland bankede Danmark

Ineffektive danskere måtte bøje sig for et stærkt lettisk kollektiv i en tæt VM-testkamp

Morten Madsen stod for den enlige danske scoring. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Morten Madsen stod for den enlige danske scoring. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)

Danmark - Letland 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

Man skal score på sine chancer for at vinde. Så enkelt kan recepten på succes i de fleste sportsgrene opskrives.

Det gælder også i ishockey. Så den lille pointe skal landstræner Per Bäckman nok lige understrege over for sine spiller forud for VM i Stockholm, der begynder om blot 22 dage.

Ganske vist stod der ikke et rundt nul ud for hjemmeholdet score i Odense Isarena i aftes, hvor Letland var på besøg. Men det var tæt på.

I den lige test-kamp mod de kommende VM-modstandere tilspillede de rød-hvide sig mange store chancer, men vi skulle alligevel frem til det 53. spilleminut, før nettet i Maris Jucers’ mål blafrede.

Morten Madsen stod der på den scoring. Godt at se ham i målhumør igen. Skidt at det var en reducering til 1-2.

Forinden havde letterne nemlig domineret første periode, hvor den danske defensiv dog ellers viste sig fra sin bedste side. Derfor var det dobbelt ærgerligt, at Roberts Bukarts lidt tilfældigt fik pucken serveret tæt under mål og ikke havde problemer med at omsætte chancen til scoring.

Anden periode var noget bedre set med danske øjne. Der var mere tyngde i det danske spil – desværre på en lidt billig baggrund.

For letterne spillede kun fuldtalligt i 14 af de 20 minutter, men de mange chancer til trods endte perioden målløs.

Det danske powerplay-spil fortsatte i tredje periode, hvor et puck-tab og efterfølgende lettisk kontraangreb sendte gæsterne på 2-0 ved Miks Indrasis.

Et voldsomt dansk pres i slutminutterne – i endnu et powerplay efter en voldsom lettisk tackling på Julian Jakobsen resulterede heller ikke i scoring, selv om afslutningerne haglede ned over Maris Jucers.

Så der er lidt ting at rette op på inden de to hold mødes igen på fredag i Vojens.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere