Lars Eller: VM er en ære

Den første NHL-spiller er officielt klar til A-VM for Danmark, og Lars Eller tror på en interessant slutrunde

Lars Eller melder sig klar til VM. (Foto: AP)
Lars Eller melder sig klar til VM. (Foto: AP)

De sidste formaliteter er ryddet af vejen, og Lars Eller, der til daglig spiller for Montreal Canadiens i NHL, er klar til at tørne ud for det danske ishockey-landshold til A-VM i maj.

Det oplyser Lars Eller og landstræner Per Bäckman i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig meget til at spille VM for Danmark. Det lyder måske som en kliché, men det er virkelig en ære for mig at trække landsholdstrøjen over hovedet og spille for Danmark.

Se også: Lars Eller får grønt VM-lys for Danmark

- Vi har et hold med masser af talent, og jeg tror, det bliver et særdeles interessant VM for Danmark, siger Lars Eller.

Den 22-årige angriber har spillet 79 NHL-kampe i denne sæson og scoret 16 mål. Blandt andet derfor glæder landstræner Per Bäckman sig over, at Lars Eller stiller sig til rådighed.

- Lars har udviklet sig over hele sæsonen, hvor han har spillet fast for Montreal, og han har derigennem naturligvis fået mere erfaring.

- Jeg tror, der er mere at hente ud af ham offensivt - og på landsholdet kommer han til at få en mere offensiv rolle, hvor han skal udfordre modstandernes backer med sin fremragende teknik.

Se også: Frans Nielsen kommer hjem på onsdag

- Jeg er meget tilfreds med, at Lars kommer hjem og spiller VM. Det er ikke givet i resten af ishockey-verdenen, at NHL-spillere stiller op for deres landshold, og jeg er stolt af, at de danske NHL-stjerner altid er klar, siger Per Bäckman.

Frans Nielsen fra New York Islanders og Philip Nielsen Larsen fra Dallas Stars kan muligvis også forstærke den danske VM-trup, hvis de får lov af deres respektive klubber.

A-VM spilles i Sverige og Finland fra 4.-20. maj.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere