Lars Eller får grønt VM-lys for Danmark

Lars Eller har af sin NHL-klub fået lov til at tage med ishockeylandsholdet til VM i Stockholm

Eller også klar til VM (Foto: PA)
Eller også klar til VM (Foto: PA)

Danmark er sikker på at få mindst én NHL-spiller med til ishockey-VM i maj måned.

Det er 22-årige Lars Eller, der har fået sin ishockeyopdragelse i Rødovre, men som til dagligt spiller for Montreal Canadiens.

Klubben nåede ikke med i slutspillet, og dermed ville Eller være fri til at spille VM, hvis Canadiens ville give ham lov. Og det var tilsyneladende ikke noget problem.

Læs også:

Se også: Frans Nielsen kommer hjem på onsdag

- Det var op til Lars at afgøre, om han vil spille VM. Det er altid godt, når en spiller beslutter at repræsentere sit land.

- Jeg har lige snakket med Lars i dag, og han meddelte, at han har bestemt sig for at spille VM, siger Dominick Saillant, der er talsmand for Montreal Canadiens, til tv2sport.dk.

Nyheden bliver modtaget med begejstring af landstræner Per Bäckman.

- Lars har haft en rigtig god sæson i Montreal. Han har jo spillet i stort set alle kampe og har taget et stort skridt i sin udvikling, siger Bäckman til tv2sport.dk.

Se også: Landstræner regner med NHL-spillere

Lars Eller var med for Danmark ved VM i 2008 og 2010. Netop i 2010 fik det danske hold sit bedste resultat nogensinde, da det lykkedes at spille sig i kvartfinalen.

Eller spillede 79 af 82 mulige kampe i sin anden fulde sæson for Montreal Canadiens, og han øgede sin pointhøst fra 17 til 28 i forhold til 2010/2011-sæsonen.

Frans Nielsens NHL-sæson er også færdig, men han har endnu ikke fået det endelige VM-ja fra sin klub, New York Islanders.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere