TV: Bødker-scoring i historisk triumf

Danskeren kom igen på måltavlen, da Phoenix Coyotes sikrede sig historisk førsteplads - Philip Larsen scorede for Dallas Stars

Mikkel Bødker har haft en forrygende sæsonafslutning med Phoenix Coyotes. (Arkivfoto: AP/Jae C. Hong)
Mikkel Bødker har haft en forrygende sæsonafslutning med Phoenix Coyotes. (Arkivfoto: AP/Jae C. Hong)

For første gang i franchise-holdets historie har Phoenix Coyotes vundet deres division i det nordamerikanske ishockeymesterskab NHL, siden holdet i 1979 kom ind i NHL som Winnipeg Jets.

Arizona-mandskabet vandt natten til søndag med 4-1 på udebane over Minnesota Wild og forsvarede dermed førstepladsen i Pacific Division, en af de seks divisioner, som NHL er inddelt i.

Og det var igen med danske Mikkel Bødker som en af målscorerne, idet den danske wing bragte gæsterne på sejrskurs med scoringen til 1-0.

Se Mikkel Bødkers scoring her.

Det var Mikkel Bødkers 11. scoring i denne sæson, hvor han især mod afslutningen af grundspillet har været stærkt spillende. I alt er han noteret for 24 point i denne sæson, medregnet hans 13 assister.

Også Jannik Hansen og Vancouver Canucks har sikret sig divisionssejren i Northwest Division efter en afsluttende 3-0-sejr over Edmonton Oilers. Jannik Hansen blev noteret for en enkelt assist i kampen, hvilket bringer hans sæsontotal op på 39 point for 16 scoringer og 23 assister.

Vancouver Canucks har samtidig sikret sig førstepladsen i Western Conference og det såkaldte Presidents' Trophy for at være bedste hold i grundspillet.

Læs også:

Se også: Landstræner regner med NHL-spillere

Philip Larsen sluttede sin sæson i Dallas Stars af med sæsonens tredje scoring, da han scorede en enkelt gang i 2-3-nederlaget mod St. Louis Blues.

I alt er den danske landsholdsback dermed noteret for 11 point, medregnet hans otte assister, men for Dallas Stars blev det sæsonens sidste kamp, idet holdet ikke har kvalificeret sig til slutspillet.

Frans Nielsen blev noteret for en enkelt assist i sæsonens sidste kamp, men det hjalp ikke New York Islanders meget i 3-7-nederlaget til Columbus Blue Jackets.

Læs også:

Se også: Ishockeymænd tager fuldt hus i Slovakiet

Danskeren er i alt noteret for 47 point i denne sæson efter 17 scoringer og 30 assister, men New York Islanders har ikke kvalificeret sig til slutspillet. Det samme gælder Lars Ellers Montreal Canadiens, der til gengæld sluttede sæsonen med en 4-1-sejr over Toronto Maple Leafs.

Lars Eller sluttede uden scoringer, men er i alt noteret for 28 point for 16 scoringer og 12 assister.

Ottawa Senators har uden den skulderopererede Peter Regin kvalificeret sig til slutspillet. I alt nåede den danske center kun ti af sæsonens 82 kampe i NHL, hvori det blev til fire point for to scoringer og to assister.

Med nattens kampe er alle 82 spillerunder afsluttet, og det giver følgende kampfordeling i slutspillet:

Eastern Conference:
New York Rangers (1)-Ottawa Senators (8)
Boston Bruins (2)-Washington Capitals (7)
Florida Panthers (3)-New Jersey Devils (6)
Pittsburgh Penguins (4)-Philadelphia Flyers (5)

Western Conference:
*
Vancouver Canucks (1)-Los Angeles Kings (8)
St. Louis Blues (2)-San Jose Sharks (7)
* Phoenix Coyotes (3)-Chicago Blackhawks (6)
Nashville Predators (4)-Detroit Red Wings (5)

* Danske spillere. I parentes holdenes seedning.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere