Landstræner regner med NHL-spillere

Per Bäckmanns mandskaber tankede selvtillid før VM med sejr over Slovakiet - men håber på forstærkning af minimum tre NHL-spillere

Frans Nielsen (th.) kommer ikke i slutspillet med sin klub New York Islanders og kan dermed spille VM for Danmark i maj - hvis han og klubben beslutter det. (Foto: AP/Frank Augstein)
Frans Nielsen (th.) kommer ikke i slutspillet med sin klub New York Islanders og kan dermed spille VM for Danmark i maj - hvis han og klubben beslutter det. (Foto: AP/Frank Augstein)

Det er de sædvanlige spørgsmål før en VM-slutrunde. Hvem bliver slået ud af NHL før slutspillet? Hvem melder sig derefter også klar til landsholdsopgaverne? Og hvem kan eventuelt støde til senere?

Den danske landstræner Per Bäckmann gør sig forhåbninger om mindst tre forstærkninger fra NHL efter sidste spillerunde lørdag nat.

Såvel Frans Nielsen som Lars Eller og Philip Larsen er således slået ud og er dermed til rådighed for landsholdet, hvis spillerne og deres klubber beslutter det.

- Men vi ved ingenting med sikkerhed endnu. Vi kan først få en afklaring efter sidste spillerunde. Men det er klart, at jeg håber på, at de alle tre er med til VM, siger Per Bäckmann til ekstrabladet.dk.

Læs også:

Rødovre-spilleren Simon Grønvaldt (nr. 9) scorede to gange for Danmark mod Slovakiet. (Arkivfoto: Thomas Lekfeldt) Ishockey Dansk sejr i VM-optakt

Peter Regin er ude med en skulderskade, mens Mikkel Bødker og Jannik Hansen gør det godt personligt og med deres respektive mandskaber har sikret sig adgang til slutspillet.

- Jeg synes, alle danskerne har gjort det godt i år, og de har vist stort potentiale. Mikkel og Jannik skal spille slutspil, men vi kan da håbe, at i hvert fald en af dem bliver slået ud i første runde, for så kan de stadig nå at komme til VM, siger Per Bäckmann med et lille grin.

Hans mandskab besejrede fredag aften A-nationen Slovakiet med 3-1 på udebane med et hold bestående af bl.a. en masse spillere, der med Per Bäckmanns egne ord 'nok først kan være VM-emner fra næste år og frem.'

Læs også:

Mikkel Bødker spillede igen en god kamp for Phoenix Coyotes. Her scorer han til 4-1. (Foto: AP/Jeff Roberson) Ishockey Stor succes for Mikkel Bødker

- Jeg har mine overvejelser om, hvordan jeg gerne vil have VM-holdet til at se ud. Så må vi se, om det også kan blive sådan. Men i det store og hele har jeg det på plads.

- Sejren over Slovakiet er resultatmæssigt ikke så vigtig inden VM, men den giver alligevel selvtillid. Det er godt for selvtilliden at vinde, og det var endda med et forholdsvis urutineret hold, siger Per Bäckmann til ekstrabladet.dk.

Danmark spiller anden kamp mod Slovakiet i aften, før det i næste uge gælder to kampe mod Letland, onsdag i Odense og fredag i Vojens.

VM begynder 4. maj i Sverige med kampen mod Tjekkiet.

0 kommentarer
Vis kommentarer