Hjemmebanen skal sikre fynsk guld

Bulldogs-backen Michael Eskesen håber, at hjemmefordelen kan give Odense en flyvende start i ishockeyfinalen

Michael Eskesen skubber Kasper Degn væk i semifinalerne mod AaB. (Foto: René Schütze)
Michael Eskesen skubber Kasper Degn væk i semifinalerne mod AaB. (Foto: René Schütze)

Arrangørerne forventer mellem 2500 og 3000 tilskuere, når Odense Bulldogs lørdag aften tager imod Herning Blue Fox i den første af op til syv DM-finaler i ishockey.

Og netop det, at Odense starter på hjemmebane, håber fynboernes landsholdsback Michael Eskesen kan blive den trumf, der gør Odense i stand til at hamle op med den midtjyske ishockeymaskine.

- Vi har et lille plus ved, at vi starter på hjemmebane, fordi vi blev nummer to i ligaen, mens Herning har større slutspilserfaring, siger Michael Eskesen.

Odense vandt sølv i både 2002 og 2003, men klubben har aldrig vundet det danske mesterskab, mens modstanderne er Danmarks suverænt mest vindende klub med 15 DM-titler i pokalskabet.

Læs også:

(Foto: Mick Anderson/Polfoto) Ishockey Sønderjyske: Farvel til halvt hold

I en lang sæson, hvor ikke alle kampe i grundspillet er lige vigtige, er den store hemmelighed at få formen til at kulminere netop i de uger, hvor medaljerne skal fordeles.

- Det er jo en kunst at time formen. Det er det, Herning har været kendt for i mange år, hvor de måske ikke har skrabet vildt og voldsomt med point til sig i grundspillet, men er blevet bedre og bedre, som turneringen er skredet frem.

- For vores eget vedkommende har vi haft grundformen på plads, men i løbet af sæsonen har vi ikke trænet efter, at vi skulle komme så langt, som vi nu er kommet, siger Michael Eskesen, der ikke håber, det får den store betydning.

Læs også:

Mikkel Bødker spillede igen en god kamp for Phoenix Coyotes. Her scorer han til 4-1. (Foto: AP/Jeff Roberson) Ishockey Stor succes for Mikkel Bødker

Ikke mindst fordi der er gået to uger, siden semifinalerne blev afviklet.

- Herning og vi har ligget stille i henholdsvis 12 og 14 dage, så vi starter begge helt fra scratch, mener han.

Sidst Odense vandt medaljer var, da man hentede bronze i 2004. Klubben har ikke stået i en finale i de seneste ni år, og det kan mærkes på stemningen.

- Det her er noget, vi - desværre - har måttet vente længe på, så der har været tale om forventningens glæde i det sidste stykke tid, lyder det fra Michael Eskesen.

Odense-Herning, TV 2 Sport fra kl. 17.20

0 kommentarer
Vis kommentarer