NHL-klub jagter dansk målmand

Caroline Hurricanes er ved at skrive kontrakt med 22-årig dansk målmand

Foto: DPA
Foto: DPA

8 danskere er lige nu på kontrakt i NHL- eller farmerklubber, og nu kan en niende være på vej.

Frederik Andersen blev i 2010 draftet af NHL-klubben Carolina Hurricanes, og den 22-årige målmand har i denne sæson spillet så godt for svenske Frölunda, at Caroline Hurricanes nu vil skrive kontrakt med ham.

- Vi har haft nogle indledende drøftelser med hans agent, og vi forsætter samtalerne. Vores førsteprioritet er at skrive kontrakt og får ham til NHL, siger Assistant General Manager Jason Karmanos til TV2.

I første omgang vil Frederik Andersen formentlig blive sendt på is i en mindre klub eller spille videre i Frölunda. Men NHL-klubben skal senest 1. juni skrive kontrakt med Frederik Andersen, hvis ikke det skal stå ham frit at forhandle til anden side.

- Vi er begejstrede for Frederik. Han har haft en god sæson i Sverige, hvor vores scouts har fulgt ham tæt og set ham spille, og derudover har vi indsamlet så meget video som muligt af hans kampe. Vi synes, han er en god mulighed for os, og vi er glade for, at han gør det så godt, siger Jason Karmanos.

Han siger da også, at alt tyder på endnu en sæson i europæisk hockey.

- Som målmand er det vigtigste, at han bliver ved med at spille så mange kampe som muligt. Det, vi egentlig ønsker at gøre, er at skrive under med ham, så han kan starte sin karriere i NHL i næste sæson, siger Karmanos.

1 af 2 Frederik Andersen er tæt på en kontrakt med NHL-klubben Carolina Hurricanes. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
2 af 2 Foto: DPA
0 kommentarer
Vis kommentarer