Nordjyder spiller for overlevelse

Isen smelter: Ishockey i Aalborg kan være fortid efter denne sæson, så slutspillet handler i år om meget mere end medaljer

– Jeg håber inderligt, at det lykkes at redde klubben, siger AaB's Kasper Degn (th.). (Foto: Ernst van Norde)
– Jeg håber inderligt, at det lykkes at redde klubben, siger AaB's Kasper Degn (th.). (Foto: Ernst van Norde)

I seks år i træk har AaB Ishockey givet et underskud i snit på 4,6 millioner om året, og det har fået AaB A/S til at trække stikket og sende den traditionsrige klub førerløst af sted mod en ukendt fremtid.

Senest 15. april skal en ny struktur og ejerkreds være på plads, og det betyder, at slutspillet om det danske mesterskab i år har fået en helt ny dimension: Det er selve sportens overlevelse i Aalborg, der står på spil.

100 procent fokuseret
Flopper holdet på isen, vil det givetvis blive overordentligt svært at få investorer til at smide penge i projektet. Det erkender AaB-direktør Poul Sørensen, som er manden, der har ført kniven, men som samtidig er den samlende figur i bestræbelserne på at holde skuden flydende under nyt flag.

– Det gør bestemt ikke noget, at holdet sikrer fest og glade dage i Gigantium (AaB Ishockeys hjemmebane, red.), siger Poul Sørensen.

– Det har selvfølgelig betydning, at det går godt sportsligt, for sport er følelser, og beslutninger tages ofte på baggrund af det, der sker her og nu.

Se også: Ishockey-boss: Fodbold koster AaB på isen

Også landsholdsspilleren Kasper Degn, der er anfører på isen, ved, at dagens første af op til syv kampe mod Rødovre i kvartfinaleserien, har helt særlig betydning.

– Det er et spørgsmål om ære. Den danske ishockeyfamilie er lille, og det ville være et stort tab, hvis en klub med så lang historie og stolte traditioner som AaB forsvinder, siger Kasper Degn.

– Slutspillet er altid vigtigt, og vi spillere er professionelle nok til at fokusere 100 procent på vores opgave, men det er klart, at der i dette slutspil er meget mere på spil. Det gælder ishockeyens eksistens.

– Sportsligt har det ingen betydning. Vi spiller for at vinde, som vi gør det i enhver kamp og ethvert slutspil. På isen spekulerer vi ikke på det, der foregår uden for banderne, men når man ligger hjemme på sofaen, så tænker man selvfølgelig på det, siger Kasper Degn.

Spiller under pres
Hans kontrakt med AaB Ishockey udløber efter sæsonen, og som langt hovedparten af ishockeyspillere i Danmark aner han ikke, hvad næste sæson vil bringe. De korte kontrakter betyder, at spillerne er vant til at spille under pres, idet nærmest enhver optræden på isen er en kamp for at sikre sig en ny kontrakt.

– Fremtiden er sådan set altid usikker for en ishockeyspiller i Danmark, for 90 procent af spillerne har etårige kontrakter. Men det betyder selvfølgelig noget, at der er en klub mindre på markedet, hvis AaB lukker, siger Kasper Degn.

Læs også:Se også: Kraftig nedskæring i AaB Kraftig nedskæring i AaB

– Vi vil gøre vores yderste for at forhindre, at det sker. Vi har gode erfaringer med Rødovre, og jeg tror på, at vi går videre til semifinalen.

– I slutspillet bliver der skruet en tand op for alting –tacklinger, tempo, intensitet –og ingen af os vil have det til at stoppe nu. Jeg tror på, at vi går videre, og jeg håber inderligt, at det også lykkes at redde klubben, siger Kasper Degn.

0 kommentarer
Vis kommentarer