NHL-dansker sætter en ny pointrekord

Med en assist søndag nat nåede Jannik Hansen op på 30 point i denne sæson - så mange har han aldrig lavet før

Jannik Hansen i aktion mod Edmonton. (Foto: AP)
Jannik Hansen i aktion mod Edmonton. (Foto: AP)

Den danske ishockey-spiller Jannik Hansen er kommet ind i en ny pointstime i den nordamerikanske ishockeyliga.

Natten til mandag dansk tid noterede den tidligere Rødovre-spiller sig for en assist i Vancouvers 5-2-sejr over Edmonton Oilers og rundede dermed for første gang i sin NHL-karriere 30 point i grundspillet.

Det var tredje kamp i træk, at Hansen kom på pointtavlen.

Danskeren modtog pucken i det ene hjørne bag Oilers-målet og spillede den skråt bagud til holdkammeraten Chris Higgins, der bragte Canucks foran med 4-1 sidst i anden periode.

- Det var en flot aflevering, roser Higgins ifølge avisen The Province og hæfter sig også ved, at Vancouver-spillerne fungerer som et sammentømret hold for tiden.

Den danske wing har lavet 14 mål og 16 oplæg i sine 59 kampe i denne sæson, men på det meget stærke hold, som sidste år tabte finalen om Stanley Cup-trofæet efter syv kampe, er Hansen faktisk overgået af syv kolleger.

Men pointsummen er trods alt en markant forbedring i forhold til sidste år, da han nåede i alt 29 point i de 82 grundspilskampe - hvorefter han i øvrigt supplerede med ni yderligere point i play off-spillet.

Play off bliver det med næsten matematisk sikkerhed også til i denne sæson for Canucks, som har vundet 10 ud af de seneste 13 kampe og været i overtid i de sidste tre.

Sammen med Detroit Red Wings er Hansen og co. langt foran de øvrige hold i den vestlige turneringshalvdel.

Netop Red Wings fortsætter med at udbygge deres imponerende rekord hjemme i Joe Louis Arena i bilbyen.

Med en 3-2-gevinst over San Jose Sharks er holdet nu oppe på 23 hjemmesejre i træk.

0 kommentarer
Vis kommentarer